ΑΘΗΝΑ
07:04
|
17.05.2024
Η ηρεμία που επικρατούσε λόγω της πανδημίας έφερε πολλά μωράκια στο Εθνικό Ζωοολογικό Κήπο της Αβάνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι φύλακες του Εθνικού Ζωολογικού Κήπου της Αβάνας αποκάλυψαν ότι, η γαλήνη που επικρατούσε στις εγκαταστάσεις λόγω των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας, οδήγησε στην έκρηξη των γεννήσεων πολλών εξωτικών και απειλούμενων ειδών που φιλοξενούνται στο πάρκο.

Στα νεογέννητα της πανδημίας περιλαμβάνονται λεοπαρδάλεις, τίγρεις της Βεγγάλης, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις, αντιλόπες αλλά και βοοειδή. Η κτηνίατρος Ρακέλ Ορτίς εξηγεί ότι η αύξηση των γεννήσεων οφείλεται στο γεγονός ότι ο ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός για πολλούς μήνες: “Μολονότι η πανδημία ήταν αρνητική για τους ανθρώπους, στην περίπτωση των ζώων ήταν επωφελής. Ιδιαίτερα στο δικό μας πάρκο, είχαμε περισσότερες από δέκα γεννήσεις ειδών που κινδυνεύουν με εξαφάνιση”, σημείωσε.

Η Ορτίς είπε ότι σε μια “κανονική” χρονιά, τα αδιάκριτα βλέμματα των επισκεπτών που συρρέουν για να δουν τα ζώα, οδηγούν σε μείωση της αναπαραγωγής τους.

Ο Εθνικός Ζωολογικός Κήπος είναι αγαπημένη ατραξιόν για τους Κουβανούς, καθώς διαθέτει 1.473 ζώα από περισσότερα από 120 είδη, όπως ελέφαντες και ρινόκερους.

Σημειώνεται ότι εν μέσω της πανδημίας, η Κούβα έκλεισε τα σύνορά της για σχεδόν δύο χρόνια, αφού προηγουμένως επέβαλε αυστηρή καραντίνα στους κατοίκους για να περιορίσει την εξάπλωση της Covid-19.

“Καθώς δεν υπάρχει κοινό στις περιοχές όπου εκτίθενται, τα ζώα είναι πιο ήρεμα”, πρόσθεσε η Ορτίς.

Οι ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων κατά τη διάρκεια της πανδημίας έπληξαν και τον ζωολογικό κήπο. Άλλα η Ντέμπορα Μάσο, γιατρός αρμόδια για τα είδη της αφρικανικής σαβάνας, είπε ότι οι εργαζόμενοι φρόντιζαν διακρώς τα ζώα.

Οι επισκέπτες μπορούν και πάλι να δουν από κοντά τα ζώα, μαζί με τα νεογέννητα μικρά τους, αφού ο Ζωολογικός Κήπος είναι πλέον ανοικτός στο κοινό.

Πηγές: Reuters, The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Για το Μουσείο η πενθήμερη εργασία

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη, αφρικανική σκόνη και ισχυροί άνεμοι

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα