ΑΘΗΝΑ
04:53
|
20.04.2024
Mία στις πέντε κλίνες δεν λειτουργεί λόγω έλλειψης νοσηλευτικού προσωπικού σύμφωνα με έρευνα του Υγειονομικού Συμβουλίου της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δραματική αύξηση παραιτήσεων παρατηρείται στο εθνικό σύστημα υγείας της Γαλλίας με τον αρμόδιο υπουργό, Ολιβιέ Βεράν να παραδέχεται ότι έχουν μέχρι στιγμής υποβληθεί 1.300 παραιτήσεις νοσηλευτών και νοσηλευτριών στη χώρα.

Επιπλέον, έρευνα του προέδρου του Υγειονομικού Συμβουλίου, καθηγητή Ζαν Φρανσουά Ντελφρεσύ, διαπίστωσε ότι μία στις πέντε κλίνες, ήτοι το 20%, δεν λειτουργεί, “είναι κλειστές” , όπως λένε, λόγω έλλειψης προσωπικού. Ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας δηλώνει ότι δεν γνωρίζει την αιτία των παραιτήσεων αλλά η πλειονότητα του νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού δηλώνει εξαντλημένη λόγω της πανδημίας και απογοητευμένη από τις υποσχέσεις του Βεράν αναφορικά με το επάγγελμα αλλά και σε σχέση με τους μισθούς του.

Μιλώντας την Πέμπτη στους δημοσιογράφους ο υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ολιβιέ Βεράν, δήλωσε ότι το γραφείο του προσπαθεί να κατανοήσει τις αιτίες πίσω από τις μαζικές παραιτήσεις, οι οποίες έχουν οδηγήσει σε σημαντική υποστελέχωση των νοσοκομείων της χώρας σε μια περίοδο με μεγάλες ανάγκες, όπως είναι αυτή του φθινοπώρου και του χειμώνα. “Υπάρχουν 1.300 παραιτήσεις στο νοσηλευτικό προσωπικό”, παραδέχθηκε η Βεράν σημειώνοντας ότι το ίδιο πρόβλημα παρατηρείται και σε άλλα ευρωπαϊκά κράτη. Απέδωσε εν μέρει τις παραιτήσεις στην κόπωση του προσωπικού λόγω των αυξημένων απαιτήσεων και του φόρτου εργασίας εξαιτίας της υγειονομικής κρίσης.

Τέλος, ο Γάλλος υπουργός Υγείας απέρριψε το πόρισμα της έκθεσης του Υγειονομικού Συμβουλίου υποστηρίζοντας ότι μόλις το 5% των κλινών “είναι κλειστό” στα γαλλικά νοσοκομεία. Ζήτησε, επίσης, τη διενέργεια έρευνας για να διαπιστωθούν τα αίτια των μαζικών παραιτήσεων στις τάξεις του νοσηλευτικού προσωπικού.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεραπεύτηκε από τη Μεσογειακή Αναιμία 39χρονος εκπαιδευτικός στο Παπανικολάου

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα