ΑΘΗΝΑ
00:28
|
29.09.2024
"Όταν ο ουκρανικός στρατός αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την επικράτειά του, το κάνει" είπε ο Ζελένσκι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με τον πιο επίσημο και κατηγορηματικό τρόπο ο Ουκρανός πρόεδρος Βολντίμιρ Ζελένσκι επιβεβαίωσε τη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων βομβαρδιστικών στη σύγκρουση στο Ντονμπάς της Ανατολικής Ουκρανίας επικαλούμενος τάχα “αμυντικούς λόγους”.

Ισχυρίστηκε δε πως δεν παραβιάζει καμία συμφωνία, προσθέτοντας πως “όταν ο ουκρανικός στρατός αισθάνεται την ανάγκη να υπερασπιστεί την επικράτειά του, το κάνε騔.

Πριν λίγες μέρες η Ρωσία είχε κατηγορήσει ευθέως την Ουκρανία για αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία λόγω της χρήσης τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών Βayraktar TB2 για να πλήξουν θέση που ελέγχεται Ρώσων αυτονομιστών.

Το ουκρανικό Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε drone για να αναγκάσει τους αυτονομιστές να παύσουν πυρ και πως το τηλεκατευθυνόμενο σκάφος κατέστρεψε διά βομβαρδισμού μια μονάδα πυροβολικού τους.

Η ρωσική αντ΄ίδραση

Την περασμένη Τετάρτη το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είχε αντιδράσει έντονα στη χρήση τουρκικών μη επανδρωμένων αεροσκαφών στο Ντομπάς της Ανατολικής Ουκρανίας, διαβλέποντας τον κίνδυνο αποσταθεροποίησης. Μάλιστα την ίδια μέρα ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στην Τουρκία, είχε αναφέρει πως οι εξελίξεις θα πρέπει να βάλουν “σε σκέψεις εκείνους που εξοπλίζουν το ελεγχόμενο από νεοναζιστές καθεστώς στο Κίεβο”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενοποίηση των ενεργειακών συστημάτων Ρωσίας, Ιράν και Αζερμπαϊτζάν

Πιθανές προκλήσεις του ΝΑΤΟ στη Βαλτική: Μια ανάλυση των επερχόμενων ασκήσεων

Επίσημα νεκρός ο ηγέτης της Χεζμπολάχ-Ποιος ήταν ο Χασάν Νασράλα (upd)

Δηλώσεις Αλί Χαμενεΐ σχετικά με τις πρόσφατες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα