ΑΘΗΝΑ
17:21
|
18.05.2024
Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη παραδόθηκε το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Παναγιώτη (Τάκη) Θεοδωρικάκο, παραδόθηκε από τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ.), Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, το πόρισμα του πειθαρχικού ελέγχου και της επιχειρησιακής αξιολόγησης για το περιστατικό που σημειώθηκε στο Πέραμα, σύμφωνα με ανακοίνωση του αρμόδιου υπουργείου.

Παράλληλα, ο υπουργός τη Δευτέρα (1/11) αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με “σχέδιο μέτρων και κατευθύνσεων για την ουσιαστική βελτίωση της αποτελεσματικότητας της Ελληνικής Αστυνομίας”, όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι την ώρα που πλήθος στοιχείων διαψεύδει τους ισχυρισμούς της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό, αλλά αναδεικνύει και τη σωρεία παραβιάσεων από τους επτά κατηγορούμενους για κακουργήματα αστυνομικούς, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη έχει ήδη επιλέξει να σταθεί στο πλευρό τους, προχωρώντας μάλιστα σε ένα προκλητικό βήμα παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, αναφορικά με την απόφαση να μην προφυλακιστούν.

Απαντώντας του, με ανάρτηση-απάντηση στον λογαριασμό του υπουργού ΠΡΟ.ΠΟ. ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης σημείωσε τα εξής: “Κύριε Θεοδωρικάκο, οι 7 αστυνομικοί κατηγορούνται πλέον επίσημα για ανθρωποκτονία από πρόθεση. Θα επιστρέψουν αύριο στην υπηρεσία τους; Θα τεθούν σε διαθεσιμότητα, ναι ή όχι; #περαμα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: «Χιλιάδες αγρότες είναι υπό ομηρία»

Τουλάχιστον 50 νεκροί από πλημμύρες στο Αφγανιστάν

Η Τυνησία λέει ότι 23 μετανάστες αγνοούνται μετά την αναχώρηση τους με βάρκα για την Ιταλία

Οι φοιτητές της Χιλής απαιτούν από την κυβέρνηση να διακόψει τις σχέσεις με το Ισραήλ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα