ΑΘΗΝΑ
13:18
|
04.05.2024
Στην Ιαπωνία και επί εποχής κορονοϊού, τα δείπνα chochin τείνουν να καθιερωθούν σε πολλά καταστήματα εστίασης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φανταστείτε τον εαυτό σας κάτω από το προστατευτικό (όσο και ασφυκτικό…) κάλυμα ενός πλαστικού μεν, καλαίσθητου δε διαφανούς φαναριού. Βλέπετε, ακούτε, τρώτε παρέα με τη συντροφιά σας στο ίδιο τραπέζι και έχετε την αίσθηση της “προστασίας”. Εκτός και εάν είστε ολίγον κλειστοφοβικοί οπότε ο προστατευτικός “κλοιός” του φαναριού συνοδεύεται και από μία αίσθηση υφέρπουσας ασφυξίας. Μπροστά στο φόβο του κορονοϊού όμως ακόμη και αυτό μπορεί να υποχωρεί…

Αυτό τουλάχιστον σκέφθηκε η διεύθυνση του κεντρικού εστιατορίου του ξενοδοχείου Hoshinoya στο Τόκιο τοποθετώντας πάνω από κάθε κάθισμα στα τραπέζια και από ένα υπερμεγέθες “φανάρι” που αντί να φωτίζει θα προσφέρει την (ψευ)αίσθηση της επιπρόσθετης προστασίας έναντι των κορονοϊών.

Αυτά τα γεύματα ή δείπνα (όπως σχεδόν κάθετι στην Ιαπωνία) έχουν και μία ιδιαίτερη ονομασία. Λέγονται chochin από τα ομώνυμα φανάρια.

Όμως πλέον τα chochin δεν είναι μία ιδιαιτερότητα του συγκεκριμένου ξενοδοχείου αλλά μόνιμο χαρακτηριστικό σε αρκετούς χώρους σημείων εστίασης και άλλων επιχειρήσεων στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το Hoshinoya Tokyo επέλεξε φανάρια που κατασκευάζει το εδώ και πάμπολλα χρόνια αναγνωρισμένο κατάστημα φαναριών Kojima Shoten, το οποίο ιδρύθηκε στο Κιότο την περίοδο Έντο. Έχουν διάμετρο 75 εκατοστών, ύψος 102 εκατοστών και διαθέτουν ένα μεγάλο διαφανές τμήμα από βινύλιο πάχους 0.15 χιλιοστών. Ενσωματωμένο φως φωτίζει απαλά το πρόσωπο όποιας/όποιου μπαίνει κάτω από το φανάρι.

Το γεύμα ή το δείπνο που ακολουθεί το απολαμβάνουν οι πελάτες με περισσότερη ξεγνοιασιά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

2 στους 5 Αμερικανούς ψηφοφόρους πιστεύουν ότι ένας δεύτερος εμφύλιος είναι πιθανός

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Βραζιλία: Αυξημένος ο αριθμός των νεκρών λόγω πλημμυρών-Κατέρρευσε φράγμα

Κρήτη: Πρόστιμα και συλλήψεις κατά τη διάρκεια ελέγχων της ΕΛ.ΑΣ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα