ΑΘΗΝΑ
14:00
|
21.05.2024
Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 21.543 τις προηγούμενες 24 ώρες.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 21.543 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 4.580.663, κατά τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Σάββατο το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Οι θάνατοι 90 ασθενών με την COVID-19 αύξησαν τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη χώρα στους 95.696 νεκρούς μέχρι σήμερα, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ινδία: Πάνω από 14.300 νέα κρούσματα – 549 θάνατοι σε 24 ώρες

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα Σάββατο ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 14.313 κρούσματα του SARS-CoV-2 και υπέκυψαν άλλοι 549 ασθενείς με την COVID-19.

Οι περισσότεροι θάνατοι (471) καταγράφηκαν στη νότια πολιτεία Κεράλα, η οποία έχει μετατραπεί στο επίκεντρο της πανδημίας το τελευταίο διάστημα. Στην πλειονότητά τους, κατά το 70%, οι θάνατοι «οφείλονταν σε συννοσηρότητες», ανέφερε στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το υπουργείο.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα αυξήθηκαν στα 161.555 (+221 σε 24 ώρες).

Με 457.740 θανάτους επί συνόλου 34.260.470 μολύνσεων αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία στην επικράτειά της, η υποήπειρος των 1,3 δισεκ. κατοίκων καταγράφει τον τρίτο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων στον κόσμο σε απόλυτα μεγέθη, πίσω από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία, και τον δεύτερο υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τα επίσημα δεδομένα.

Ρωσία: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων με 40.251 μολύνσεις

Η Ρωσία ανέφερε σήμερα 40.251 νέα κρούσματα κορονοϊού που σημειώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο-τον μεγαλύτερο ημερήσιο απολογισμό από την έναρξη της πανδημίας.

Η κυβερνητική υπηρεσία διαχείρισης του κορονοϊού ανέφερε επίσης 1.160 θανάτους που συνδέονται με την covid-19–τρεις λιγότερους από το ημερήσιο ρεκόρ των 1.163 νεκρών που είχε καταγραφεί μια ημέρα νωρίτερα.

Στη Ρωσία θα ισχύσουν πανεθνικά ημέρες αργίας την πρώτη εβδομάδα του Νοεμβρίου, ενώ στην πρωτεύουσα Μόσχα επιβλήθηκαν εκ νέου περιορισμοί, με μόνο τα απαραίτητα καταστήματα, όπως φαρμακεία και σούπερ μάρκετ, να επιτρέπεται να παραμείνουν ανοικτά.

Οι αρχές της ρωσικής πρωτεύουσας διευκρίνισαν ότι τα εστιατόρια, τα ινστιτούτα αισθητικής, τα καταστήματα ρούχων ή επίπλων, οι αθλητικές εγκαταστάσεις, οι σχολές χορού και άλλες υπηρεσίες που κρίνονται “μη απαραίτητες” θα παραμείνουν κλειστές έως τις 7 Νοεμβρίου.

Μόνον τα καταστήματα που πωλούν φάρμακα, προϊόντα διατροφής και είδη πρώτης ανάγκης επιτρέπεται να είναι ανοιχτά, σύμφωνα με τον Σεργκέι Σομπιάνιν, τον δήμαρχο της Μόσχας, η οποία είναι με διαφορά η χειρότερα πληγείσα πόλη στη Ρωσία από την επιδημία.

Η πλειονότητα των επιχειρήσεων και των δημόσιων υπηρεσιών στη ρωσική πρωτεύουσα έλαβαν επίσης εντολή να παύσουν να λειτουργούν κατά την περίοδο αυτή.

Οι αρχές αποδίδουν την αύξηση των θανάτων και των κρουσμάτων στα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού. Ως κίνητρο, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έχει δώσει εντολή όσοι εμβολιάζονται να λαμβάνουν δύο ημέρες άδειας.

Κίνα: Με ραγδαίους ρυθμούς εξελίσσεται το νέο κύμα του κορονοϊού

Το τελευταίο κύμα της πανδημίας της COVID-19 στην Κίνα εξελίσσεται ραγδαία, όπως ανέφερε ένας αξιωματούχος υγείας, με τις αρχές να ζητούν αυξημένη επαγρύπνηση στα λιμάνια εν μέσω της συνεχούς αύξησης των κρουσμάτων σε μια πόλη στο βορειοανατολικό σύνορο, που αποδίδεται στην εισαγωγή του ιού από το εξωτερικό.

Περίπου 377 κρούσματα από εγχώρια μετάδοση με επιβεβαιωμένα συμπτώματα έχουν καταγραφεί από τις 17 ως τις 29 Οκτωβρίου, όπως προκύπτει από στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας.

Η Κίνα έχει αντιμετωπίσει μια σειρά από ξεσπάσματα της πανδημίας αυτή τη χρονιά από τότε που περιόρισε σε μεγάλο βαθμό την εξάπλωση του κορονοϊού σε εθνικό επίπεδο στις αρχές του 2020.

Ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει χαμηλός σε σχέση με άλλες χώρες.

Ωστόσο, ενώ ο υπόλοιπος κόσμος ερευνά τους τρόπους συνύπαρξης με τον κορονοϊό η Κίνα έχει διατηρήσει την πολιτική της μηδενικής ανοχής και κάνει έκκληση για επαγρύπνηση στις περιοχές γύρω από τα σύνορά της και στα λιμάνια για να προληφθεί μια εισαγωγή κρουσμάτων από ταξιδιώτες που εισέρχονται στο έδαφός της.

“Κατά τις τελευταίες 14 ημέρες 14 επαρχιακές περιοχές ανέφεραν νέα κρούσματα εγχώριας μετάδοσης ή ασυμπτωματικούς φορείς του ιού”, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μι Φενγκ.

Η Χέιχε, μια μικρή βορειοανατολική πόλη με 1,3 εκατομμύριο κατοίκους που βρίσκεται στην κινεζική πλευρά του ποταμού Αμούρ, στο σύνορο με τη Ρωσία, κατέγραψε 26 κρούσματα εγχώριας μετάδοσης στις 29 Οκτωβρίου, μια σημαντική αύξηση από τα 9 που είχε καταγράψει στις 28 Οκτωβρίου και από το μόλις ένα στις 27 .

Πολλές εγχώριες μολύνσεις που έχουν εντοπιστεί στα βόρεια και βορειοδυτικά τμήματα της Κίνας από τις 17 Οκτωβρίου μπορούν να αποδοθούν σε μια πηγή του ιού που μεταφέρθηκε στη χώρα από το εξωτερικό, ανακοίνωσε η Επιτροπή την περασμένη εβδομάδα.

Για την ασφαλή διεξαγωγή των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων τον Φεβρουάριο οι κινέζοι αθλητές και όσοι θα εργαστούν στην διοργάνωση θα πρέπει να εμβολιαστούν με μια ενισχυτική δόση, ενώ αναμνηστικές δόσεις του εμβολίου συστήνονται και στους ξένους αθλητές χωρίς ωστόσο να είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με ρεπορτάζ της κρατικής τηλεόρασης.

Η Κίνα στοχεύει στην ολοκλήρωση του εμβολιασμού παιδιών ηλικίας από τριών έως 11 ετών μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου με εξαίρεση όσους έχουν κάποιο πρόβλημα υγείας που καθιστά πιθανόν επικίνδυνο τον εμβολιασμό τους.

Ήδη έχει πλήρως εμβολιάσει περίπου το 75,8% του πληθυσμού της του 1,4 δισεκατομμυρίου κατοίκων και χορηγεί αναμνηστική δόση σε όσους πληρούν τα κριτήρια.

Γαλλία: Για πρώτη φορά από τις 21 Σεπτεμβρίου καταγράφηκαν πάνω από 7.000 κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα ότι το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 7.360 νέα κρούσματα της Covid-19 και είναι η πρώτη φορά από τις 21 Σεπτεμβρίου που οι μολύνσεις ξεπερνούν τις 7.000.

Συνολικά, από την έναρξη της πανδημίας, έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό 7,16 εκατομμύρια Γάλλοι.

Σε νοσοκομεία νοσηλεύονται 6.524 άνθρωποι και από αυτούς οι 1.039 έχουν εισαχθεί στην εντατική.

Καταγράφηκαν επίσης 22 θάνατοι, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 117.643.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Έκθεση-βόμβα για το μολυσμένο αίμα στη Βρετανία

Κλείνουν τα τακτικά χειρουργεία στο Παίδων «Αγία Σοφία»

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Ψυχικές ασθένειες και εστιατόρια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα