ΑΘΗΝΑ
00:45
|
27.06.2026
Ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης Άντεν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αυτοκίνητο εξερράγη κοντά στην είσοδο του διεθνούς αεροδρομίου της πόλης Άντεν, στη νότια Υεμένη και υπάρχουν θύματα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

Σύμφωνα με έναν αξιωματούχο, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν.

Δεν είναι σαφές μέχρι στιγμής αν επρόκειτο για βομβιστική επίθεση.

Μία από τις πηγές είπε ότι το όχημα εξερράγη κοντά σε ένα ξενοδοχείο του αεροδρομίου.

Μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Σαναά από τους σιίτες αντάρτες Χούθι, το Άντεν έγινε η προσωρινή έδρα της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης της Υεμένης, η οποία στηρίζεται από έναν συνασπισμό χωρών υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

Νωρίτερα αυτόν τον μήνα ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη ενώ περνούσε η αυτοκινητοπομπή που μετέφερε τον κυβερνήτη της πόλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν τουλάχιστον έξι άνθρωποι. Ο κυβερνήτης επέζησε.

Η αστάθεια στη νότια Υεμένη περιπλέκει τις προσπάθειες των Ηνωμένων Εθνών να βάλουν τέλος στον πόλεμο, από τον οποίο έχουν χάσει τη ζωή τους δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι. Το 80% του πληθυσμού της χώρας εξαρτάται από τη διεθνή ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Είμαι ένοχος, είπε ο Τζον Μπόλτον στους δικαστές

Αναβλήθηκε η «Παρέλαση Περηφάνειας» από την αστυνομία στο Παρίσι

Αναφορές για διαδηλώσεις κατά της Χαμάς στη Γάζα

Κλειστές για το κοινό περιοχές του Δήμου Αριστοτέλη στη Χαλκιδική

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα