ΑΘΗΝΑ
15:31
|
18.04.2024
Πρόκειται για το νοτιότερο σημείο στην περιοχή της Amhara στο οποίο έχουν φτάσει μέχρι στιγμής οι δυνάμεις των ανταρτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στα χέρια των ανταρτών βρίσκεται πλέον η στρατηγικής σημασίας πόλη Dessie της Αιθιοπίας, στα σύνορα της χώρας με το Τιγκράι, σύμφωνα με πληροφορίες εκπροσώπου των ανταρτών που επικαλείται δημοσίευμα του Al Jazeera. Τα κυβερνητικά στρατεύματα φέρεται να υποχώρησαν το Σάββατο μετά από σφοδρές μάχες, ενώ τμήματα της πόλης παρέμεναν βυθισμένα στο σκοτάδι λόγω εκτεταμένων διακοπών ρεύματος.

«Γύρω στις 2 τα ξημερώματα (23:00 ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής, Αιθίοπες στρατιώτες άρχισαν να υποχωρούν από την περιοχή», ανέφερε κάτοικος της Dessie, ενώ ένας άλλος είπε πως οι δυνάμεις των ανταρτών μπήκαν στην πόλη, με τους στρατιώτες της ENDF (Ethiopian National Defense Force – Εθνική Αμυντική Δύναμη της Αιθιοπίας) να έχουν πλέον εξαφανιστεί από την πόλη.

Την ίδια ώρα, ο Getachew Reda, εκπρόσωπος του Λαϊκού Απελευθερωτικού Μετώπου του Τιγκράι (Tigray People’s Liberation Front – TPLF), δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters ότι οι μαχητές των δυνάμεων του Τιγκράι απώθησαν τις κυβερνητικές δυνάμεις από το Dessie και κατευθύνθηκαν προς την πόλη Kombolcha, έχοντας αιχμαλωτίσει πολλούς Αιθίοπες στρατιώτες.

Όπως υπογραμμίζει το δημοσίευμα του Al Jazeera, η κατάληψη της πόλης Dessie συνιστά στρατηγικό κέρδος για τους μαχητές του Τιγκράι ενάντια στις δυνάμεις της κυβέρνησης, που επιχειρεί να τους εκτοπίσει από την περιοχή Amhara. Σημειώνεται πως η εν λόγω πόλη απέχει περίπου 385 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα (Addis Ababa) και πρόκειται για το νοτιότερο σημείο στην περιοχή της Amhara στο οποίο έχουν φτάσει οι δυνάμεις των ανταρτών, ενώ χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από δύο εκατομμύρια έχουν εκτοπιστεί από τις κατοικίες τους λόγω της σύγκρουσης που έχει ξεσπάσει από τον Νοέμβριο του 2020.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Google: Απέλυσε 28 υπαλλήλους που διαμαρτυρήθηκαν για τη συνεργασία με το Ισραήλ

Τέμπη: Πειθαρχική έρευνα για την αρχειοθέτηση της μήνυσης συγγενών κατά Τριαντόπουλου

Προσφυγή στο ΣτΕ για την κατάργηση των απογευματινών χειρουργείων

ΗΠΑ: Ψηφίστηκε ο πρώτος νόμος για τη προστασία δεδομένων εγκεφαλικής δραστηριότητας

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα