ΑΘΗΝΑ
17:14
|
19.04.2024
Μετά τις απολύσεις προσωπικού, η εταιρία αδυνατεί να ανταπεξέλθει σε βασικές ανάγκες και τα ρίχνει στον...κακό καιρό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλες 250 πτήσεις ακύρωσε απόψε η αμερικανική αεροπορική εταιρία American Airlines προδίδοντας για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη των πελατών της και αφήνοντάς τους “μετέωρους” λόγω έλλειψης επαρκούς προσωπικού και “κακών καιρικών” συνθηκών.

Την Κυριακή η ίδια εταιρία ακύρωσε 1058 πτήσεις, αριθμός διπλάσιος από τον αριθμό πτήσεων που ακυρώθηκαν την περασμένη Παρασκευή και Σάββατο.

Εικόνα
Χάος στα αεροδρόμια των ΗΠΑ από τις ακυρώσις δεκάδων πτήσεων…

Εκτιμάται πως μέσα στο τελευταίο τετραήμερο έχει ακυρωθεί πάνω από το 10% των κύριων πτήσεων της εταιρίας αφήνοντας ακάλυπτους χιλιάδες επιβάτες.

Φταίει… “ο κακός καιρός”

Ο διευθύνων σύμβουλος της American Airlines Ντέιβιντ Σέιμουρ ενημερώνοντας το προσωπικό προτίμησε να αποδώσει την αιτία ματαίωσης των περισσότερων εκ των πολλών εκατοντάδων πτήσεων σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες που επικρατούν σε μεγάλες πόλεις των ΗΠΑ, αποσιωπώντας τις μεγάλες ανάγκες σε προσωπικό εδάφους και πιλότους μετά το μπαράζ απολύσεων και “εθελούσιων εξόδων” που έκαναν το 2020 με αφορμή την πανδημία.

Την πρακτική της ματαίωσης πτήσεων ακολουθεί και μία άλλη αεροπορική εταιρία που θεωρείται ανταγωνιστική απέναντι στην American Airlines. Πρόκειται για την Southwest Airlines που ακύρωσε πάνω από 2.000 πτήσεις πριν τρεις βδομάδες λόγω “καιρού” και ζητημάτων που αφορούσαν τη λειτουργία των πύργων ελέγχου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση των ζημιών της εταιρίας κατά 75 εκατομμύρια δολάρια.

A Look at Southwest Airlines 50 Years Later - D Magazine
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις το Σάββατο για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Amber Alert: Εξαφάνιση 11χρονου από χώρο φιλοξενίας στην πλατεία Αττικής

Εκθεση φωτογραφίας για τα Τέμπη στη Λάρισα

Κακοκαιρία: Μήνυμα του 112 για ισχυρές καταιγίδες σε αρκετές περιοχές

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα