ΑΘΗΝΑ
15:39
|
26.04.2024
Οι αλγεινές εικόνες από την "παρέλαση" δεν προκάλεσαν ανατριχίλα μόνο στο Κίεβο αλλά και διεθνώς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το πραγματικό τους πρόσωπο δεν δίστασαν να δείξουν για μία ακόμη φορά οι ακροδεξιοί στην Ουκρανία. “Αξιοποιώντας” το βράδυ της Κυριακής, 31 Οκτώβρη, ως αφορμή την αμερικανική γιορτή του Χαλοουίν, δεκάδες ακροδεξιοί ντύθηκαν με τις λευκές στολές και τις κουκούλες των Αμερικανών ρατσιστών της γνωστής οργάνωσης Ku Klux Klan (ΚΚΚ) που δημιουργήθηκε τον 19ο αιώνα λίγο μετά τον εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ και βιντεοσκοπήθηκαν να κάνουν παρέλαση στο κέντρο του…Κιέβου δηλώνοντας με καμάρι πως “ναι, είμαστε ρατσιστές!”.

Η εμφάνισή τους προκάλεσε ανατριχίλα όχι μόνον στους διερχόμενους διαβάτες της περιοχής αλλά και εκτός ουκρανικών συνόρων καθώς τα βίντεο από την “παρέλαση” των ακροδεξιών ρατσιστών έκαναν το γύρο του κόσμου από αναρτήσεις σε Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Κάποιοι από τους ακροδεξιούς κρατούσαν στα χέρια και πλακάτ που έγραφαν “Ναι! Είμαστε ρατσιστές”, “Η ΚΚΚ επιστρέφει”, “Λευκή Δύναμη”. ‘Αλλοι κινήθηκαν απειλητικά προς δύο νεαρούς μαύρους που κάθονταν σε ένα παγκάκι και τους φωτογράφιζαν χαιρετώντας ναζιστικά.

Εδώ και χρόνια το Κίεβο εξελίσσεται σε διεθνές “θερμοκήπιο” ακροδεξιών και ρατσιστικών οργανώσεων που δεν διστάζουν να διαλαλήσουν τις μισαλλόδοξες πεποιθήσεις με κάθε αφορμή.

Τον Σεπτέμβρη στη διάρκεια μίας εθνικής επετείου, χιλιάδες διαδήλωσαν κρατώντας στα χέρια της σημαίες των ακροδεξιών οργανώσεων Αζόφ και “Δεξιός Τομέας” και πανό με σύνθημα: “Οι ζωές των άσπρων έχουν σημασία”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Ουκρανία: Σύλληψη και προφυλάκιση Μητροπολίτη για συνεργασία με τις Ρωσικές αρχές

ΗΠΑ: Νεκρός 53χρονος Αφροαμερικανός από λαβή αστυνομικού- «Δεν μπορώ να αναπνεύσω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα