ΑΘΗΝΑ
02:23
|
28.04.2024
"Το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι η λαϊκή οικογένεια, και οι επαγγελματίες παραγωγοί και έμποροι" τόνισε ο Κουτσούμπας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στήριξή του στις κινητοποιήσεις των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών εξέφρασε ο Γενικός Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη διάρκεια συνάντησης που είχε με αντιπροσωπεία της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε την “ξεκάθαρη αντίθεση του Κομμουνιστικού Κόμματος στο νομοσχέδιο από την πρώτη στιγμή”.

Καταψηφίζουμε το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές (VIDEO) | 902 Mobile

Καυτηρίασε τις διακηρύξεις της κυβέρνησης περί εκσυγχρονισμού των λαϊκών αγορών, σημειώνοντας ότι “το λογαριασμό θα κληθούν να πληρώσουν και πάλι η λαϊκή οικογένεια, αλλά και οι επαγγελματίες παραγωγοί και έμποροι που δραστηριοποιούνται σε αυτές”.

Ανέδειξε τις πρωτοβουλίες του ΚΚΕ στη Βουλή “για την πλήρη αποκατάσταση του εισοδήματος των επαγγελματιών των λαϊκών αγορών, είτε για τα προβλήματα που προέκυψαν από τους κυβερνητικούς χειρισμούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είτε για τις μεγάλες καταστροφές που σημειώθηκαν στη σοδειά τους κατά τη διάρκεια της χρονιάς από τον παγετό, τις πυρκαγιές και τις πλημμύρες”.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Παραγωγών Επαγγελματιών και Βιομηχανικών Ειδών Λαϊκών Αγορών Ελλάδας, Παντελής Μόσχος, αναφέρθηκε στις αρνητικές πλευρές του νομοσχεδίου. Μεταξύ άλλων επισήμανε πως το νομοσχέδιο μετά από 93 χρόνια, σταματά τους παραγωγούς να πηγαίνουν στις λαϊκές αγορές, δεν υπάρχουν Νομικά Πρόσωπα στις Περιφέρειες για να μπορούν να διοικούνται οι λαϊκές αγορές και έχει ποινές τιμωρητικού χαρακτήρα. Σε γενικ΄ές γραμμές ανέφερε πως πρόκειται για ένα νομοσχέδιο που φέρνει παραγωγούς και επαγγελματίες σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Πρόσθεσε πως οι λαϊκές αγορές είναι απαραίτητες για τα εκατομμύρια των καταναλωτών που τις στηρίζουν, πως είναι “αναπόσπαστο κομμάτι της χώρας” και πως “εάν αυτός ο κλάδος χαθεί, χάνεται η χώρα”.

Ο Στέφανος Τομαρόπουλος, μέλος του ΔΣ της Συνομοσπονδίας, είπε ότι το νομοσχέδιο απαρτίζεται από δύο μέρη. Ένα που θα ψηφίσουν οι βουλευτές και ένα άλλο που αφορά 16 υπουργικές αποφάσεις οι οποίες θα καθορίζουν το μέλλον των επαγγελματικών λαϊκών αγορών. Και πρόσθεσε:

¨”Αυτό δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, δεν μπορεί να μην γνωρίζουμε το πώς θα γίνεται η ανανέωση, το τι θα πουλάμε, τους όρους και τις προϋποθέσεις, ακόμα και το ηλεκτρονικό σύστημα το καθορίζει ο υπουργός. Αυτό μας δημιουργεί ανασφάλεια δικαίου για το τι μέλει γενέσθαι την επόμενη μέρα του νομοσχεδίου”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Καμπότζη: Είκοσι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε έκρηξη σε βάση πυρομαχικών

Οι σοσιαλιστές οπαδοί καλούν τον Ισπανό πρωθυπουργό να παραμείνει στη θέση του

Αρμενία: Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για την οριοθέτηση των συνόρων με το Αζερμπαϊτζάν

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εργασιών συντήρησης στην Αττική οδό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα