ΑΘΗΝΑ
13:14
|
06.05.2024
Η αναμνηστική δόση σε αυτή την κατηγορία εμβολιασμένων μπορεί να γίνει είτε με το Johnson& Johnson, είτε με το εμβόλιο της Pfizer.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 5 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για αναμνηστική δόση σε όσους πολίτες εμβολιάστηκαν με εμβόλιο Johnson & Johnson ανακοίνωσε απόψε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, διευκρινίζοντας πως η αναμνηστική δόση σε αυτή την κατηγορία εμβολιασμένων μπορεί να γίνει είτε με το ίδιο εμβόλιο (της Johnson& Johnson) είτε με το εμβόλιο της Pfizer.

H αναμνηστική αυτή δόση αφορά άτομα που εμβολιάστηκαν ήδη 2 μήνες νωρίτερα και θα μπορεί να γίνει είτε εκ νέου με εμβόλιο Johnson and Johnson είτε με εμβόλιο Pfizer.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται αφενός να ξεκινήσει η τρίτη,αναμνηστική, δόση και με εμβόλιο Moderna, αφετέρου πρόκειται να ανακοινωθεί  πότε θα γίνει η τρίτη αναμνηστική δόση σε άτομα που έχουν εμβολιαστεί έξι μήνες νωρίτερα και είναι κάτω των 50 ετών.

Η Θεοδωρίδου για την “υβριδική ανοσία”

Η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου ανέφερε ότι για άτομα που είχαν νοσήσει με Covid, υπάρχει σύσταση για μια δόση εμβολίου έξι μήνες μετά τη νόσηση.

Όπως ανέφερε, η φυσική ανοσία που συμπληρώνεται απο αυτή του εμβολίου και λέγεται υβριδική, προστατεύοντας και από τη μετάλλαξη Δέλτα.

Διευκρίνισε πως η ανοσία επηρεάζεται από παράγοντες όπως η ηλικία, τα υποκείμενα νοσήματα και οι μεταλλάξεις. Επισήμανε πως δεν υπάρχουν ακόμη διαθέσιμα στοιχεία για ανοσία στην ασυμπτωματική λοίμωξη, ωστόσο πρόσθεσε πως δεδομένα μελέτης του CDC στις ΗΠΑ έχουν δείξει πως η ανοσία από τον εμβολιασμό υπερτερεί της φυσικής ανοσίας από την Covid.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Εγκεφαλικό επεισόδιο υπέστη ο δημοσιογράφος Πάρις Καρβουνόπουλος

Λευκάδα: Στο νοσοκομείο 35χρονος από τσίμπημα αράχνης «μαύρη χήρα»

Εκστρατεία με επικεφαλής τη Χάλι Μπέρι με στόχο νομοσχέδιο για την εμμηνόπαυση

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα