ΑΘΗΝΑ
05:19
|
17.05.2024
Ο μακελάρης "Τζόκερ" του μετρό τραυμάτισε 17 άτομα, έβαλε φωτιά στο βαγόνι και στη συνέχεια περίμενε να συλληφθεί καπνίζοντας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Τόκιο βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, λίγες μόλις ώρες μετά την επίθεση του 24χρονου Κιότα Χατόρι με μαχαίρι σε επιβάτες συρμού του μετρό, όπου τραυμάτισε 17 άτομα, τρία εκ των οποίων νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στην αστυνομία ότι ο δράστης φορούσε ένα φανταχτερό outfit – ένα πράσινο πουκάμισο, ένα μπλε κοστούμι και ένα μωβ παλτό που έμοιαζε με εκείνο του Τζόκερ, του φανταστικού χαρακτήρα και κακού ήρωα από το κόμικ του Μπάτμαν. Ο Τζόκερ στο κόμικ, είναι ένας ψυχοπαθής, σαδιστής, ελεεινός, ψυχρός δολοφόνος, κωμικός και εγκληματίας, ο αρχιεχθρός του Μπάτμαν.

Αρκετές φωτογραφίες και βίντεο που κοινοποιήθηκαν από Ιάπωνες χρήστες του Twitter κατέγραψαν τον ύποπτο που κρατούσε μαχαίρι να καπνίζει ήρεμος στο βαγόνι του τρένου λίγη ώρα πριν τη σύλληψή του.

Ο 24χρονος συνελήφθη το βράδυ της Κυριακής αφού φέρεται να μαχαίρωσε 17 άτομα σε τρένο που κατευθυνόταν προς τον Σιντζούκου, τον πιο πολυσύχναστο σιδηροδρομικό σταθμό στον κόσμο.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Τόκιο είπε στο AP ότι τρία από τα 17 θύματα τραυματίστηκαν σοβαρά. Ο ύποπτος περιέλουσε επίσης με ένα εύφλεκτο υγρό μέρη του βαγονιού του τρένου, σύμφωνα με πληροφορίες ήταν υδροχλωρικό οξύ και στη συνέχαι άναψε φωτιά, ανέφερε ο ιαπωνικός κρατικός ειδησεογραφικός οργανισμός NHK.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, ο δράστης που ονομάζεται Κιότα Χατόρι, παραδέχτηκε ότι λατρεύει τον χαρακτήρα του “Τζόκερ” του εγκληματία και αρχιεχθρού του Μπάτμαν κι ότι ήθελε να σκοτώσει πολλούς ανθρώπους και να του επιβληθεί η θανατική ποινή.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Τhe Guardian, η επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Κυριακής, σε τρένο της σιδηροδρομικής εταιρείας Κέιο με προορισμό το Σιντζούκου, την ώρα ακριβώς που έκλειναν οι κάλπες μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές.

Βίντεο που τραβήχτηκε στο τρένο την ώρα της επίθεσης και ανέβηκε στο Twitter αποκαλύπτει πανικόβλητους επιβάτες να προσπαθούν να διαφύγουν από τις φλόγες και τους καπνούς.

Σε άλλο βίντεο, έντρομοι οι επιβάτες βγαίνουν από τα παράθυρα του τρένου της γραμμής Κεϊό, το οποίο ακινητοποιήθηκε σε έναν σταθμό, στα δυτικά προάστια της ιαπωνικής πρωτεύουσας.

Αυτόπτες μάρτυρες μίλησαν για την τραυματική εμπειρία τους, με τους περισσότερους να υποστηρίζουν ότι, αρχικά νόμιζαν ότι επρόκειτο για φάρσα σχετική με το Χαλοουίν.


“Νόμιζα ότι ήταν φάρσα για το Χαλοουίν”, είπε αυτόπτης μάρτυρας στην ιαπωνική εφημερίδα “Yomiuri” προσθέτοντας: “Μετά είδα έναν άνδρα να πλησιάζει κραδαίνοντας ένα μαχαίρι το οποίο είχε αίματα”.

Ο δράστης πραγματοποίησε την πράξη χωρίς να δείξει κανένα συναίσθημα, είπε μια γυναίκα επιβάτης. “Κρατούσε ένα μαχαίρι και άρχισε να ρίχνει υγρό”, είπε.

Ένας εκ των επιβατών, ο Σινκούκε Κιμούρα, ο οποίος είχε την ψυχραιμία να καταγράψει σε βίντεο με το κινητό του τα όσα συνέβαιναν την ώρα της επίθεσης, δήλωσε στην κρατική τηλεόραση NHK ότι η σκηνή ήταν “τρομακτική”.

“Οι πόρτες του τρένου ήταν κλειστές και δεν είχαμε ιδέα τι συνέβαινε και πηδήξαμε από τα παράθυρα”, δήλωσε ο Κιμούρα.

Είναι η δεύτερη επίθεση με μαχαίρι σε τρένο του Τόκιο μέσα μέσα σε δύο μήνες. Τον Αύγουστο, μια ημέρα πριν από την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, ένας 36χρονος μαχαίρωσε 10 επιβάτες σε προαστιακό στο Τόκιο.

Ο ύποπτος αργότερα είπε στην αστυνομία ότι ήθελε να επιτεθεί σε γυναίκες που έμοιαζαν χαρούμενες. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρή Ελληνίδα στην επαρχία Ουσάκ της Τουρκίας

Εκτροπή κίνησης οχημάτων επί της Αχαρνών, λόγω φωτιάς

Αναζητείται η 14χρονη Ισλάμ αλ Τζουμά

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Αμετανόητος ο 50χρονος-«Τη σκότωσα και δεν το μετανιώνω»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα