ΑΘΗΝΑ
04:11
|
29.05.2024
Η αδυναμία πρόσβασης της Ισραηλινής υπουργού Κάριν Ελχαράρ στις εργασίες της Συνόδου ανάγκασε τους διοργανωτές να απολογηθούν επίσημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Τζορτζ Γιούστις, υπουργός Περιβάλλοντος στη βρετανική κυβέρνηση ζήτησε συγγνώμη από την Ισραηλινή υπουργό Ενέργειας, Κάριν Ελχαράρ, η οποία δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στις εργασίες της συνόδου COP26 τη Δευτέρα καθώς δεν υπήρχαν εγκαταστάσεις για αναπηρικά αμαξίδια.

Είχε προηγηθεί ηχηρό tweet της Ελχαράρ, η οποία πάσχει από μυική δυστροφία, όπου και χαρακτήριζε “λυπηρό” το γεγονός πως ο ΟΗΕ “δεν παρέχει προσβασιμότητα στις διοργανώσεις του”. Η αντιπροσωπεία του Ισραήλ είχε μάλιστα παραπονεθεί επίσημα στις βρετανικές αρχές.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Τζέιμς Κλέβερλι, εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του για το περιστατικό, συναντώντας την Ελχαράρ την Τρίτη το πρωί εντός του κτιρίου όπου διεξάγεται η Σύνοδος.

Εντούτοις, ο Τζορτζ Γιούστις δήλωσε στο BBC πως η ισραηλινή αντιπροσωπεία δεν ενημέρωσε εγκαίρως τους διοργανωτές, έτσι ώστε να ενεργήσουν με τον κατάλληλο τρόπο, και πρόσθεσε: “Γνωρίζω καλά πως σε όλες τις υπόλοιπες εισόδους υπάρχει πρόσβαση για αμαξίδια, προφανώς η Υπουργός προσπάθησε να μπει από μια είσοδο που δεν είχε αυτήν την πρόβλεψη”. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δέχθηκε σφοδρή κριτική στο Twitter για αυτή του τη δήλωση.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της διοργάνωσης της διάσκεψης του ΟΗΕ: “Ήταν ένα τρομερό λάθος, γι’ αυτό και ζητήσαμε συγνώμη από την Υπουργό. Παραμένουμε δεσμευμένοι για μία διοργ΄σανωση χωρίς αποκλεισμούς, προσβάσιμης σε όλους, και ο χώρος έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με αυτό.”

Ο Μπόρις Τζόνσον ενημερώθηκε για το περιστατικό, και κάλεσε την Ελχαράρ να παρευρεθεί την Τρίτη στη διμερή συνάντησή του με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Ναφτάλι Μπένετ.

ΠΗΓΗ: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στην Αθήνα από την Κύπρο αύριο, ο εμίρης του Κατάρ

Ενδυνάμωση του ΕΣΥ ζήτησε από τη Ρόδο ο Ανδρουλάκης

Πέθανε από καρκίνο ο Γιώργος Προβόπουλος

Πώς να μην ντυθείτε και τι να μην πάρετε μαζί σας αύριο στον τελικό της Conferance League

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα