ΑΘΗΝΑ
06:04
|
20.04.2024
Το Ισραήλ εγκρίνει την κατασκευή νέων κατοικιών Παλαιστινίων, ενώ προωθεί πάνω από 3000 ακόμα παράνομους εποικισμούς στη Δυτική Όχθη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

To Ισραήλ σχεδιάζει την κατασκευή περισσότερων από 1.300 κατοικιών για Παλαιστίνιους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, ανακοίνωσε κρατικός αξιωματούχος χθες Δευτέρα. Η δήλωση έγινε λίγες μέρες μετά την έγκριση της χρηματοδότησης της κατασκευής πάνω από 3.000 νέων κατοικιών στους παράνομους εβραϊκούς οικισμούς της περιοχής.

Οι μονάδες κατοικιών που εγκρίθηκαν για τους Παλαιστίνιους βρίσκονται διασκορπισμένες σε μια μεγάλη περιοχή της Δυτικής Όχθης, γνωστή ως “Αrea C”, όπου εκεί το Ισραήλ ασκεί σχεδιαστικό και στρατιωτικό έλεγχο.

Παλαιστινιακές οργανώσεις και οργανώσεις προστασίας των ανθρώπινων δικαιωμάτων τόνισαν για την πρόσφατη απόφαση πως δεν συντονίζεται με τις πραγματικές ανάγκες στέγασης των Παλαιστινίων στο 60% της Δυτικής Όχθης, το οποίο βρίσκεται υπό ισραηλινή Κατοχή, και όπου οι στρατιωτικές άδειες για την ανέγερση κατοικιών από Παλαιστινίους δίδονται με το σταγονόμετρο, ενώ πολλές φορές κατεδαφίζονται κατασκευές που δεν έχουν άδεια.

Το προηγούμενο διάστημα, 12 ευρωπαϊκές χώρες προσπάθησαν να πιέσουν το Ισραήλ να αναιρέσει τα σχέδιά του για 3000 ακόμα εποικισμούς στην περιοχή, τονίζοντας πως η επέκταση των εβραϊκών εποικισμών “υπονομεύει τις προσπάθειες για τη ‘λύση των δύο κρατών’ “. Η απόφαση της Δευτέρας για την έγκριση των παλαιστινιακών κατοικιών φαίνεται πως έρχεται με σκοπό να μετριάσει την κριτική από τους διεθνείς συμμάχους, αλλά και την οργή των κομμάτων της Αριστεράς εντός ενός δυσκίνητου συνασπισμού εξουσίας με επικεφαλής τον δεξιό πρωθυπουργό Ναφτάλι Μπένετ , o οποίος παλιότερα ηγούνταν ενός λόμπι εβραίων εποίκων.

ΠΗΓΗ: Al Jazeera

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Δύο χρόνια με αναστολή σε κατηγορούμενο για τη φωτιά στο Μάτι

Νεαρός αυτοπυρπολύθηκε έξω από το δικαστήριο που δικάζει τον Τραμπ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα