ΑΘΗΝΑ
13:30
|
11.08.2022
Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, οι Βασίλης Κωστάκης και Γιάνης Βαρουφάκης μιλούν για τον κόσμο μετά τον καπιταλισμό.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού (mέta) επιδιώκοντας την εμβάθυνση της συζήτησης για τη χαρτογράφηση εναλλακτικών προς την παρούσα δυστοπία μορφών κοινωνικής οργάνωσης διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου στο Σεράφειο Δήμου Αθηναίων εκδήλωση με θέμα: “Μετά τον καπιταλισμό, τι;” – Κοινά αγαθά και νέοι τρόποι παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης.

Στην εκδήλωση, που θα πραγματοποιηθεί στις 7 μ.μ. συνομιλούν για τα κοινά αγαθά, τους νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης οι Βασίλης Κωστάκης και Γιάνης Βαρουφάκης.

Ακολουθεί το κείμενο της πρόσκλησης του mέta:

Από τότε που ο Μαρξ αναγνώρισε στα εργοστάσια του Μάντσεστερ το μοντέλο της νέας καπιταλιστικής κοινωνίας, δεν έχει υπάρξει βαθύτερη μεταβολή στα θεμελιώδη στοιχεία της οικονομίας. Καθώς ο καπιταλισμός αντιμετωπίζει μια σειρά διαρθρωτικών κρίσεων, αναδύεται ένας νέος τρόπος παραγωγής: η ομότιμη (peer-to-peer) παραγωγή και το όραμα του κοσμο-τοπικισμού. Από το ελεύθερο λογισμικό και την εγκυκλοπαίδεια Βικιπαίδεια μέχρι την κατασκευή δορυφόρων, αγροτικών μηχανημάτων και 3D εκτυπωτών, ένας αστερισμός ομότιμης δημιουργίας αναδεικνύει νέους τρόπους παραγωγής, ιδιοκτησίας και διακυβέρνησης. Έρχεται να μας υπενθυμίσει ότι οι κυρίαρχες θεωρίες της οικονομίας υπάρχουν για να ανατρέπονται, καλώντας μας να συμμετέχουμε σε ένα κίνημα που δημιουργεί τον κόσμο που θέλει, μέσα στον κόσμο που θέλει να ξεπεράσει. Ο Βασίλης Κωστάκης θα συζητήσει με τον Γιάνη Βαρουφάκη το πώς η ομότιμη παραγωγή ήδη δημιουργεί δυνάμει ένα μετακαπιταλιστικό παρόν.

Ο Βασίλης Κωστάκης είναι καθηγητής στο Πολυτεχνείο του Τάλιν και ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Είναι, επίσης, μέλος του συνεταιρισμού P2P Lab και του ορεινού εργαστηρίου “Τζουμέικερς” στα Τζουμέρκα της Ηπείρου. Μέλος του Συμβουλευτικού Σώματος του mέta.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι Γραμματέας του ΜέΡΑ25 και καθηγητής οικονομικής θεωρίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Σεράφειο Δήμου Αθηναίων, Πειραιώς & Πέτρου Ράλλη, Αθήνα 118 54

Πρόσβαση: Στάση Κεραμεικός(Μετρό, Γραμμή 3) | Στάση Πετράλωνα ΗΣΑΠ) | Στάση Κολυμβητήριο(Λεωφορεία: 049, 815 ,914)

Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας για τις θέσεις με τηλεφωνική κράτηση στα τηλέφωνα 210.8848270 – 210.8847571, (Δευτέρα-Παρασκευή 10:00-14:00)

Παρακαλούμε όπως προσκομίσετε στην είσοδο πιστοποιητικό εμβολιασμού ή Rapid test (μέχρι 48 ώρες) ή πιστοποιητικό νόσησης.”

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ίσως επιβληθεί πρόστιμο στον Μπολσονάρου για πρόωρη εκλογική προπαγάνδα

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους δεκάδες αγνοούμενους πρόσφυγες στη Ρόδο

Πρόσφυγες πετάχτηκαν στη θάλασσα με χειροπέδες και πνίγηκαν στη Χίο

Φωτιά στο όρος Αιγάλεω στον Κορυδαλλό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα