ΑΘΗΝΑ
15:17
|
20.04.2024
Θα διαγραφούν ως τον Δεκέμβρη τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου δισεκατομμυρίων ανθρώπων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον τερματισμό του συστήματος της αναγνώρισης προσώπου που αναγνωρίζει αυτόματα τους χρήστες σε φωτογραφίες και βίντεο σχεδιάζει να βάλει το Facebook. Η διοίκηση του Μέσου Κοινωνικής Δικτύωσης επικαλέστηκε ξαφνικά τις εύλογες ανησυχίες που προκαλεί η χρήση αυτής της τεχνολογία, με τη διαφορά ότι το “θυμήθηκε” αρκετά χρόνια μετά την έναρξη της εφαρμογή της.

“Οι ρυθμιστικοί φορείς βρίσκονται ακόμη στη διαδικασία παροχής ενός σαφούς πλαισίου κανόνων που θα διέπουν τη χρήση του” ανέφερε ο Τζερόμ Πεσέντι, αντιπρόεδρος τεχνητής νοημοσύνης του Facebook, σε μια ανάρτηση σε μπλογκ. “Εν μέσω αυτής της συνεχιζόμενης αβεβαιότητας, πιστεύουμε πως ενδείκνυται να περιορίσουμε τη χρήση της αναγνώρισης προσώπων σε έναν περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων” πρόσθεσε.

Facebook SHUTTING DOWN controversial face recognition program, vows to  delete over a BILLION templates — RT World News

Οσον αφορά την τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου η διοίκηση του Facebook ανέφερε πως πάνω σύντομα θα διαγράψει τα δεδομένα αναγνώρισης προσώπου (facial recognition templates) περισσότερων από 1 δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Ο Τζερόμ Πεσέντι εκτίμησε πως η αλλαγή αυτή θα αποτελέσει “μία από τις σημαντικότερες εξελίξεις αναφορικά με τη χρήση της αναγνώρισης προσώπου στην ιστορία αυτής της τεχνολογίας”.

“Πάνω από το ένα τρίτο των καθημερινών χρηστών του Facebook έχει ενεργοποιήσει την αναγνώριση προσώπου και μπορεί να αναγνωριστεί¨” διευκρίνισε, προσθέτοντας πως θα διαγραφούν πάνω από 1 δισεκατομμύρια ψηφιακά μοντέλα αναγνώρισης προσώπου.

Σε φάση αλλαγών…

Σε κάθε περίπτωση, η εταιρεία φαίνεται πως βρίσκεται σε φάση αλλαγών ή μάλλον “μετεξέλιξης” στο φόντο των αντιδράσεων που προκαλεί μεταξύ άλλων η εμπορευματοποίηση προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων χρηστών, ο σκόπιμος επηρεασμός (ή χειραγώγιση) μεγάλου αριθμού κοινωνικών ή και πολιτικών ομάδων π.χ. εν΄όψει κρίσιμων εκλογών ή και η απειλή επιβολής μεγάλων προστίμων για διάφορες επιλήψιμες πρακτικές της εταιρίας. Δεν είναι τυχαίο πως η εταιρία την περασμένη εβδομάδα μετονομάστηκε σε Meta Platforms Inc.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στο Ντονιέτσκ βρέθηκε νεκρός ο Ράσελ Μπέντλεϊ

Άδεια για την ιδιωτική σχολή ιατρικής στην Αθήνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Νέος γύρος κυρώσεων από ΗΠΑ σε Εβραίους εξτρεμιστές εποίκους

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα