ΑΘΗΝΑ
06:39
|
21.09.2024
H πρόσβαση των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες και καταστήματα αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχείς είναι οι συσκέψεις του κυβερνητικού επιτελείου με τις επιτροπές των ειδικών αναφορικά με τα νέα μέτρα που αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τις επόμενες ημέρες με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, τη στιγμή που τα διαδοχικά αρνητικά ρεκόρ στα νέα κρούσματα κρούουν το καμπανάκι του κινδύνου.

Λαμβάνοντας ως δεδομένο πως η πίεση στο σύστημα υγείας θα συνεχίσει να εντείνεται το προσεχές χρονικό διάστημα και την οριακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται αρκετά νοσοκομεία -κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα- η κυβέρνηση φαίνεται να έχει καταλήξει στη δέσμη μέτρων που απαιτείται για την αποσυμφόρηση της πίεσης στα νοσοκομεία.

Έτσι, σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr, η πρόσβαση των πολιτών που παραμένουν ανεμβολίαστοι σε υπηρεσίες και καταστήματα αναμένεται να γίνει ακόμα δυσκολότερη, καθώς θα απαιτείται η διενέργεια rapid test ακόμα και για την είσοδο των ανεμβολίαστων πολιτών σε τράπεζες και δημόσιες υπηρεσίες, ενώ ανοιχτό παραμένει το ενδεχόμενο να αυξηθούν τα rapid tests που γίνονται υποχρεωτικά σε ανεμβολίαστους εργαζόμενους, από ένα την εβδομάδα που ισχύει σήμερα σε δύο, ή ακόμα και σε τρία για τους εργαζομένους την εστίαση και διασκέδαση.

Όπως επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, τα μέτρα που θα ανακοινωθούν το απόγευμα της Τρίτης από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, δεν θα περιορίζουν καθόλου τις ελευθερίες των εμβολιασμένων πολιτών και θα αφορούν αποκλειστικά και μόνο στους ανεμβολίαστους, εντείνοντας με αυτόν τον τρόπο την πίεση στην συγκεκριμένη ομάδα ώστε να πειστεί και να σπεύσει να κλείσει ραντεβού για τον εμβολιασμό της, ώστε να επιτευχθεί το πολυπόθητο τείχος ανοσίας.

Επιπλέον, προωθείται η εντατικοποίηση των ελέγχων για την τήρηση των περιορισμών στους χώρους όπου αυτό προβλέπεται από τη νομοθεσία, καθώς η εξειδίκευση των προϋποθέσεων για τη λειτουργία εξωτερικών χώρων εστίασης, οι οποίοι είναι μικτοί.

Τέλος, η κυβέρνηση αναμένεται να ενισχύσει την δράση της σχετικά με την εμβολιαστική εκστρατεία, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη χορήγηση και της τρίτης δόσης του εμβολίου στις ευπαθείς ομάδες και τους ηλικιωμένους συμπολίτες μας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό με στόχο διοικητή της Χεζμπολάχ: Τουλάχιστον 12 νεκροί (upd)

Οι εκρήξεις συσκευών στον Λίβανο και η εξαχρείωση του αμερικανικού δημόσιου λόγου

Ακρίτα: Παραιτήθηκε από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Η ιστορική χρεοκοπία της ελληνικής Εξωτερικής Πολιτικής-Και γιατί η πολιτική Μητσοτάκη αυξάνει τον κίνδυνο πολέμου με την Τουρκία

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα