ΑΘΗΝΑ
10:39
|
20.04.2024
Μάχη με τον χρόνο δίνουν τα σωστικά συνεργεία για τον εντοπισμό επιζώντων στα ερείπια του 22ώροφου κτιρίου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ολονύχτια μάχη με τον χρόνο έδωσαν τα σωστικά συνεργεία στο Λάγκος της Νιγηρίας για τον εντοπισμό επιζώντων μετά την αιφνίδια κατάρρευση κτιρίου 22 ορόφων χθες το απόγευμα στην εμπορική συνοικία, Ικόγι. Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί ενώ δεκάδες είναι αγνοούμενοι και παγιδευμένοι, κυρίως εργάτες, κάτω από τα συντρίμμια του υπό κατασκευή ουρανοξύστη. Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί τέσσερις επιζώντες. Τα αίτια της κατάρρευσης του πολυώροφου κτιρίου και ο ακριβής αριθμός των εγκλωβισμένων παραμένουν άγνωστα.

Το κτίριο αυτό, το οποίο βρίσκεται σε μια από τις πιο αριστοκρατικές λεωφόρους του Λάγκος, κατέρρευσε την ώρα που δεκάδες εργάτες βρίσκονταν στο εργοτάξιο. Σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών ΜΜΕ το κτίριο κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος προκαλώντας τεράστιο σύννεφο σκόνης και ήχο που θύμιζε έκρηξη. Το BBC μεταδίδει ότι οι τοπικές αρχές έχουν ήδη διατάξει τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της κατάρρευσης του κτιρίου και δεσμεύτηκαν ότι θα δοθεί στη δημοσιότητα το τελικό πόρισμα αυτής της έρευνας.

Ο Φεμί Αντεσίνα, ειδικός σύμβουλος του προέδρου της Νιγηρίας Μουχαμαντού Μπουχάρι, δήλωσε ότι ο Πρόεδρος εκφράζει “τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων” και ζήτησε από τις αρχές να επισπεύσουν τις προσπάθειες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων.

Το υπό κατασκευή κτίριο επρόκειτο να φιλοξενήσει διαμερίσματα πολυτελείας και ρετιρέ, όπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η κατασκευαστική εταιρεία, η οποία είχε αναλάβει το έργο. Η ιστοσελίδα της εταιρείας τέθηκε εκτός λειτουργίας μετά την κατάρρευση του κτιρίου. “Πολλοί εργάτες παγιδεύτηκαν κάτω από τα ερείπια. Προσπαθούμε να τους σώσουμε. Η επιχείρηση διάσωσης είναι σε εξέλιξη” δήλωσε ο Φέμι ‘Οκε-Οσανιντολού, υπεύθυνος της υπηρεσίας διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της πολιτείας Λάγκος στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP). “Σχεδόν 40 άνθρωποι ήταν μέσα στο κτίριο, είδα 10 πτώματα”, δήλωσε ένας εργάτης.

Η κατάρρευση κτιρίων είναι συχνό φαινόμενο στη Νιγηρία, την πιο πολυπληθή χώρα της Αφρικής, όπου η νομοθεσία που αφορά την κατασκευή παραβιάζεται συχνά λόγω της χρήσης οικοδομικών υλικών κακής ποιότητας.

Τον περασμένο Οκτώβριο, ένα υπό κατασκευή κτίριο κατέρρευσε στο Ικόγι, προκαλώντας τον θάνατο οκτώ ανθρώπων και των τραυματισμό άλλων δέκα. Τον Μάρτιο της ίδιας χρονιάς, 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την κατάρρευση κτιρίου, στο οποίο στεγάζονταν νηπιαγωγείο και δημοτικό σχολείο.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θεσσαλία: Ισχυρές βροχοπτώσεις λίγα προβλήματα από την κακοκαιρία

Ακόμα ένα εργατικό ατύχημα στο Πέραμα

Αθήνα: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα