ΑΘΗΝΑ
09:00
|
19.05.2024
Δέχθηκε πυρά από το προσωπικό ασφαλείας σιδηροδρομικού σταθμού, αφού πρώτα κατάφερε να τραυματίσει έναν εξ αυτών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Υπάλληλοι της υπηρεσίας ασφάλειας του σιδηροδρομικού σταθμού Σεν Λαζάρ στο Παρίσι πυροβόλησαν έναν άνδρα, ο οποίος κρατώντας μαχαίρι τους απείλησε φωνάζοντας “Αλλάχου Ακμπάρ” και ότι “η Γαλλία κυβερνάται από το Ισλαμικό Κράτος”.

Ο φερόμενος ως δράστης έβγαλε το μαχαίρι κατά τη διάρκεια ελέγχου για το πιστοποιητικό εμβολιασμού κατά της νόσου Covid-19. Φέρεται να απείλησε τους υπεύθυνους ασφάλειας του σταθμού, να τραυμάτισε έναν εξ αυτών σοβαρά, με αποτέλεσμα να δεχθεί τα πυρά τους. Σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης ο φερόμενος ως δράστης είχε ποινικό μητρώο, ήταν γνωστός για εγκληματικές ενέργειες στις αστυνομικές αρχές, αλλά δεν είχε συνδεθεί ποτέ από τις υπηρεσίες πληροφοριών με την τρομοκρατία.

Αρχικά οι υπάλληλοι ασφάλειας του σιδηροδρομικού σταθμού τον σταμάτησαν γιατί δεν φορούσε την προστατευτική για τον νέο κορονοϊό μάσκα. Ο δράστης αντέδρασε βίαια, διαπληκτίστηκε με το προσωπικό ασφαλείας, έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να φωνάζει. Δέχθηκε δύο πυροβολισμούς στο στήθος, έπεσε στις ράγες και στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο.

Εκπρόσωπος της εισαγγελίας του Παρισιού είπε ότι ξεκίνησε έρευνα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και προώθηση τρομοκρατίας. Η αστυνομία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Πηγή: RT News

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω του «Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024»

Ο καιρός σήμερα: Ζέστη και αφρικανική σκόνη

Απονευρωμένοι αλγολόγοι, παροπλισμένα Ιατρεία Πόνου και ασθενείς στο έλεος της οδύνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα