ΑΘΗΝΑ
17:19
|
26.04.2024
Τα κριτήρια προωθούν "πράσινες" επενδύσεις με στόχο την ενεργοποίηση κεφαλαίων ύψους τρισ. δολαρίων.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε κοινή δήλωση για την εφαρμογή πέντε βασικών κριτηρίων που θα οδηγήσουν στην πραγματοποίηση “ποιοτικών ανθεκτικών και βιώσιμων επενδύσεων” σε κρίσιμες υποδομές των ΗΠΑ, της ΕΕ και του Ηνωμένου Βασιλείου (ΗΒ) με την συστράτευση του ιδιωτικού τομέα προχώρησαν σήμερα με κοινή δήλωσή τους οι ηγέτες των τριών πλευρών.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και ο Βρετανός πρωθυπουργός ανακοίνωσαν τα βασικά κριτήρια με τα οποία σκοπεύουν να υλοποιήσουν μέρος των στόχων για σημαντική μείωση ή και μηδενικές εκπομπές ρύπων ως το 2050 μετά από εκδήλωση που πραγματοποίησαν στο περιθώριο της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκώβη.

Είχε προηγηθεί σχετική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν και οι ηγέτες χωρών όπως ο Καναδάς, η Ινδία,η Νιγηρία, η Κολομβία κ.α.

Τα πέντε κριτήρια ανάπτυξης των υποδομών είναι τα ακόλουθα:

  • Εκσυγχρονισμός υποδομών ή δημιουργία νέων με βάση την ανθεκτικότητά τους στην κλιματική αλλαγή.
  • Ισχυρές εταιρικές σχέσεις δίχως αποκλεισμούς με ά΄λλους εταίρους και χώρες ώστε να γίνονται ποιοτικές υποδομές που θα διαρκούν περισσότερο και θα έχουν αναπτυξιακές επιδράσεις ευρύτερα στις κοινωνίες σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, μετόχους μεγάλων εταιριών και τον ευρύτερο ιδιωτικό τομέα.
  • Υψηλά κριτήρια σε ανάπτυξη και χρηματοδότηση υποδομών μεταξύ άλλων και με βάση αυτά που συμφωνήθηκαν σε συνόδους της G20 με τη συνεργασία δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.
  • Ανάπτυξη υποδομών φιλικών προς το περιβάλλον ώστε να οδηγήσουν μεταξύ άλλων σε βιώσιμες καλές θέσεις εργασίας στο μέλλον.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Τρένο με δυτικό οπλισμό κατέστρεψαν τα ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονιέτσκ

Άπρακτοι επέστρεψαν από το Ισραήλ οι Αιγύπτιοι διαπραγματευτές…

Τέμπη: Προανακριτική για το μπάζωμα θα ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ

Παραδόθηκε το πόρισμα του υπ. Εσωτερικών για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων αποδήμων

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα