ΑΘΗΝΑ
04:11
|
03.05.2024
Ο αν. υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία με φόντο την παραίτηση Ζάεφ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τη στιγμή που η κύρωση των μνημονίων συνεργασίας με τη Βόρεια Μακεδονία έχει “παγώσει” επ΄’ αόριστον, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης επαναφέρει στο τραπέζι την ανεκπλήρωτη δέσμευση του Κυριάκου Μητσοτάκη περί βέτο στην ένταξη της γειτονικής χώρας στην ΕΕ.

Κατά την τοποθέτησή του στην Επιτροπή της Ευρωπαϊκών Υποθέσεων με αφορμή την παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Σλοβενίας στη χώρα μας, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία της κυβέρνησης για τις εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία με φόντο την παραίτηση Ζάεφ.

Εν αντίθεσει με τον Νίκο Δένδια ο οποίος αρκέστηκε να δηλώσει πως οι “συμφωνίες πρέπει να τηρούνται”, ο κ. Βαρβιτσιώτης απείλησε με βέτο στην ενταξιακή διαδικασία εάν επιστρέψει η “εθνικιστική ρητορική” από την πλευρά των γειτόνων.

“Πολύ μας προβληματίζουν οι εξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία”, είπε αρχικά και πρόσθεσε: “Η επιστροφή σε μία εθνικιστική ρητορική από τους γείτονές μας ουσιαστικά θα μας οδηγήσει στο να επανακαθορίσουμε την εθνική μας θέση για τη στήριξη της διευρυνσιακής διαδικασίας”.

Εξήγησε δε ότι μία από τις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις που έχουν τεθεί στο διαπραγματευτικό πλαίσιο είναι η πιστή και ορθή εφαρμογή όλων των προβλέψεων της Συμφωνίας των Πρεσπών. “Και είναι απαραίτητο αυτό το μήνυμα να φύγει σήμερα από όλους μας προς τους γείτονές μας οι οποίοι βρίσκονται σε μία πολιτική περιδίνηση” επισήμανε.

ΠΗΓΗ: Documentonews.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Πήρε ψήφο εμπιστοσύνης ο νέος πρωθυπουργός της Σερβίας

Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο περί «ξένης επιρροής» στη Γεωργία ζητά Αρμοστής του ΟΗΕ

Το Σάο Τομέ και Πρίνσιπε ζητά επανορθώσεις για ηθική βλάβη από την Πορτογαλία

Κάρλα Μπρούνι: Κατέθεσε επί ώρες ως ύποπτη σε έρευνα που συνδέεται με τον Σαρκοζί 

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα