ΑΘΗΝΑ
09:31
|
16.04.2024
O βουλγαρικός στρατός ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσει την αστυνομία με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O βουλγαρικός στρατός ενισχύει τη φύλαξη των συνόρων με την Τουρκία και την Ελλάδα για να βοηθήσει την αστυνομία με την αυξημένη μεταναστευτική πίεση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες του ενημερωτικού ιστότοπου Euractiv.gr, στρατιώτες του Στρατού Ξηράς θα επισκευάσουν τον φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία και τις οδικές υποδομές στην περιοχή, όπως ανακοίνωσε το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.

Ο βουλγαρικός στρατός κατασκεύασε τα πρώτα 30 χιλιόμετρα του φράχτη κατά μήκος των συνόρων με την Τουρκία πριν από επτά χρόνια. Στη συνέχεια, το υπόλοιπο τμήμα του συνοριακού φράχτη κατασκευάστηκε από ιδιωτικές εταιρείες και η τιμή ανά χιλιόμετρο αποδείχθηκε πολλαπλάσια, εγείροντας σοβαρές υποψίες διαφθοράς. Ο έλεγχος της εισαγγελίας δεν οδήγησε πάντως στην έναρξη ποινικής διαδικασίας για την υπόθεση.

Η βουλγαρική κυβέρνηση έχει αυξήσει τις σχετικές χρηματοδοτήσεις λόγω της αναμενόμενης μεταναστευτικής κρίσης. Η αστυνομία θα λάβει 18 εκατ. ευρώ περισσότερα κατά τη διάρκεια του έτους και θα διατεθούν επιπλέον χρήματα για την επισκευή του φράχτη στα σύνορα με την Τουρκία. Ο φράχτης χρειάζεται σημαντικές επισκευές, διότι σε πολλά σημεία έχει καταρρεύσει, είναι γεμάτος τρύπες και έχει καλυφθεί από τη βλάστηση. 

ΠΗΓΗ: Euractiv.gr, Αhval

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
ΣΥΝΑΦΗ

Το Κοσμοδρόμιο συμμετέχει στην 24ωρη απεργία όλων των ΜΜΕ

Παρουσιάστηκε το ψηφοδέλτιο του ΜέΡΑ25

Νεκροί άλλοι δύο Παλαιστίνιοι απόψε από επίθεση εποίκων στη Δυτική Όχθη

Νέες καταγγελίες Παλαιστινίων για βασανιστήρια από τον στρατό

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα