ΑΘΗΝΑ
03:49
|
03.05.2024
Δεν είναι μόνο η απέραντη άγρια τούνδρα της Ρωσίας αλλά και τα δάση της Καλιφόρνιας που καίγονται ως συνέπεια της υπερθέρμανσης...
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

“Πληρωμένη” απάντηση στις χτεσινές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν σχετικά με την απουσία των ηγετών Ρωσίας και Κίνας από τη διεθνή διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στη Γλασκώβη έδωσε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Μπάιντεν αναφερόμενος στην απουσία των ομολόγων του σε Κίνα και Ρωσία από τη σύνοδο της Γλασκώβης τους κατηγόρησε για “έλλειψη ηγεσίας”. Είχε πει το βράδυ της Τρίτης: “Κυριολεκτικά, η τούνδρα καίγεται. (Ο Πούτιν) έχει σοβαρά, σοβαρά κλιματικά προβλήματα και δεν λέει τίποτα για την προθυμία του να κάνει κάτι”.

Σήμερα λοιπόν, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ, απαντώντας στις επικρίσεις Μπάιντεν είπε εμμέσως πλην σαφώς στον Αμερικανό πρόεδρο πως στο σπίτι του κρεμασμένου…δεν μιλάνε για σκοινί. Υπενθύμισε έτσι τις ατέλειωτες πυρκαγιές που αποτεφρώνουν επί μήνες κάθε χρόνο (χειμώνα-καλοκαίρι) τα δάση της Καλιφόρνιας, δηλώνοντας στους δημοσιογράφους ότι δεν είναι μόνο η απέραντη άγρια τούνδρα της Ρωσίας αλλά και τα δάση της Καλιφόρνιας που καίγονται ως συνέπεια της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Οπως είπε:

Η τούνδρα πράγματι, καίγεται, αλλά μην ξεχνάτε ότι καίγονται τα δάση και στην Καλιφόρνια και στην Τουρκία και σε άλλες χώρες του κόσμου. Αυτές ακριβώς είναι οι ίδιες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, με τις οποίες βρισκόμαστε αντιμέτωποι.

Ο Πεσκόφ προσέθεσε ότι η Ρωσία με βάση μερικές παραμέτρους είναι αντιμέτωπη με ακόμη πιο σοβαρές κλιματικές προκλήσεις, από άλλες χώρες καθώς αυτές αφορούν τους ρυθμούς θέρμανσης της Αρκτικής και όχι μόνο.

“Με μια παρόμοια τοποθέτηση του ζητήματος δεν συμφωνούμε“ τόνισε ο Πεσκόφ, αναφερόμενος στις δηλώσεις Μπάιντεν, αναφέροντας ότι “η Ρωσία έχει μια αρκετά υπεύθυνη στάση, και συγκεκριμένα σχέδια δράσης προς την κατεύθυνση αυτή¨”. Όπως είπε, “το πιθανότερο είναι ότι για όλα αυτά δεν ενημέρωσαν τον Αμερικανό πρόεδρο όταν μιλούσε για τη μη συμμετοχή της Ρωσίας (στη διάσκεψη για το κλίμα της Γλασκώβης)”.

Πρότεινε συνεπώς να γίνει μια δεύτερη σύνοδος κορυφής ως το τέλος του χρόνου μεταξύ του Μπάιντεν και του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν τονίζοντας ότι έτσι θα δοθεί η ευκαιρία να συζητηθεί περαιτέρω το θέμα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φονικές καταιγίδες στη νότια Βραζιλία, 10 επιβεβαιωμένοι νεκροί

Θεσσαλονίκη: Σπασμένα και ξεριζωμένα δέντρα που είχαν φυτευτεί στη μνήμη των νεκρών των Τεμπών

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές και πάλι σκόνη από την Αφρική

Διαμαρτυρία vegans στο Σύνταγμα: «Η σφαγή δεν είναι αγάπη»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα