ΑΘΗΝΑ
15:38
|
25.04.2024
Ο Αμερικανός προπονητής στίβου Ράνα Ράιντερ κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από πολλούς αθλητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αμερικανός προπονητής στίβου, Ράνα Ράιντερ, ο οποίος έχει προετοιμάσει δεκάδες αθλητές που έχουν διακριθεί, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση από πολλούς αθλητές στις ΗΠΑ και τη Βρετανία.

Έρευνα εις βάρος του έχει ξεκινήσει το Αμερικανικό Κέντρο για τον Ασφαλή Αθλητισμό, ανεξάρτητος οργανισμός που ασχολείται με έρευνες για παρατυπίες και παρενοχλήσεις στον χώρο των ολυμπιακών αθλημάτων.

Ο Ράνα Ράιντερ έχει αποκτήσει τεράστια φήμη καθώς έχει προπονήσει μεταξύ άλλων τον Βρετανό χρυσό ολυμπιονίκη του Τόκιο στα 200 μέτρα Αντρέ ντε Γκράσε, τον πρωταθλητή του τριπλούν Κρίστιαν Τέιλορ, αλλά και τους Ντάριλ Νέιτα και Άνταμ Τζεμίλι. 

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της βρετανικής εφημερίδας The Guardian, που έφερε στο φως την υπόθεση, μετά την έναρξη της έρευνας εις βάρος του Ράιντερ, οι Νέιτα και Τζέμιλι διέκοψαν το συμβόλαιο που είχαν μαζί του, ενώ αναμένεται να κάνουν ανάλογες ανακοινώσεις και άλλοι αθλητές.

Ο ίδιος ο προπονητής, αρνήθηκε στη βρετανική εφημερίδα ότι έχει γνώση πως ξεκίνησε έρευνα εις βάρος του, παραπέμποντας πάντως τους δημοσιογράφους στον δικηγόρο του, Ράιαν Στίβενς, ο οποίος δήλωσε ότι οι κατηγορίες είναι “μη ελεγμένες” και “αναπόδεικτες”.

Ωστόσο, εκτιμάται ότι τους Νέιτα και Τζεμίλι ειδοποίησε για την έρευνα η Βρετανική Αθλητική Ομοσπονδία μέσω της επιτροπής Ηθικής και Κανονισμού, που τους είπε ότι καλό θα ήταν να διακόψουν κάθε σχέση μαζί του.

Πηγές: The Guardian

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ελεύθερος ο Φλώρος- Απαγορεύεται να πλησιάσει τον Γραμμένο στα 50 μέτρα

Γαλλία: απαγόρευση κυκλοφορίας για ανήλικα έως 13 ετών στο Μπεζιέ

Ξεκίνησε η εφαρμογή του «εισιτηρίου εισόδου» στην Βενετία- Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι

Στα δικαστήρια ο Κωνσταντίνος Φλώρος για τον ξυλοδαρμό στη Βουλή – Αρνείται τις κατηγορίες

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα