ΑΘΗΝΑ
11:08
|
03.12.2022
Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί μας στην e-Food.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με γενική συνέλευση αύριο Πέμπτη, στις 11 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως και πανελλαδική απεργία, την Τρίτη 9 Νοέμβρη κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι εργαζόμενοι της WOLT μετά τον τραγικό θάνατο, το βράδυ του Σαββάτου, του άτυχου διανομέα Δ. Ασημάκη, στη Θεσσαλονίκη.

“Χθες ήταν ο 47χρονος συνάδελφος, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε πλέον να βάζουμε μπροστά το μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένειά μας. Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλούς οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους” αναφέρει το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής, στο κάλεσμά του για την αυριανή συνέλευση.

“Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτόν τον λόγο να είμαστε στον δρόμο 10-14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο. Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα έχουν φορτώσει στις πλάτες μας με τη γνωστή καραμέλα της ατομικής ευθύνης” σημειώνει το Συνδικάτο.

Και καταλήγει: “Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτή την κατάσταση. Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοί μας στην e-Food.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.
  • Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.
  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Αύξηση στην πληρωμή των παραγγελιών” (οι εργαζόμενοι είναι όλοι freelancer, πληρώνονται με το κομμάτι και ζητούν να πληρώνονται μεγαλύτερο ποσοστό από τις παραγγελίες)

Καταγγελία στο ΕΣΡ κατά του Αρη Πορτοσάλτε

Παράλληλα, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζόμενων στον Επισιτισμό προέβη σε καταγγελία κατά του δημοσιογράφου Αρη Πορτοσάλτε στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, για όσα ανέφερε κατά των διανομέων. Θυμίζουμε ότι ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ είχε μιλήσει επικριτικά για τον τρόπο που οδηγούν οι διανομείς λίγες μόνο ώρες μετά το τραγικό δυστύχημα στη Θεσσαλονίκη.

“Τέτοιου είδους τοποθετήσεις προσβάλλουν τους χιλιάδες εργαζόμενους του κλάδου μας αλλά και το κοινό αίσθημα, άλλωστε δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος προκαλεί”, αναφέρει η Ομοσπονδία στην ανακοίνωσή της και καλεί τα μέλη της στην απεργιακή συγκέντρωση της Τρίτης 9 Νοεμβρίου στις 12:00 το μεσημέρι στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά σε διαμέρισμα στη Θεσσαλονίκη

Μεσσηνία: Κατηγορίες για βιασμό 9χρονης από 17χρονο

Οι δικηγόροι του Ασάνζ προσέφυγαν στο ΕΔΔΑ

Λαβύρινθος στις Άνδεις

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα