ΑΘΗΝΑ
22:43
|
04.05.2024
Δίπλωμα οδήγησης στους 17χρονους μέσα στα όρια της Περιφερειακής Ενότητας που κατοικούν
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στην Ολομέλεια της Βουλής εισάγεται σήμερα Τετάρτη το σχέδιο νόμου με θέμα “Οδηγώντας με ασφάλεια: Εκσυγχρονισμός πλαισίου εκπαίδευσης και εξέτασης υποψήφιων οδηγών και οδηγών για τη χορήγηση αδειών οδήγησης οχημάτων”.

Το νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία επί της αρχής των άρθρων και στο σύνολο κατά την επεξεργασία του στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές. Ειδικότερα, η ΝΔ τάχθηκε υπέρ, ενώ ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25 επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν κατά τη σημερινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ενώ το ΚΚΕ το καταψήφισε.

Το σχέδιο, μεταξύ άλλων, επιτρέπει στους νέους 17 ετών να συμμετέχουν κανονικά στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις για έκδοση άδειας για όχημα τύπου Β, η οποία καλύπτει όλα τα επιβατικά ΙΧ. Αφού περάσουν τις εξετάσεις, οι 17άρηδες θα μπορούν να κυκλοφορούν εντός της Περιφερειακής Ενότητας όπου διαμένουν.

Ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Μιχάλης Παπαδόπουλος, έχει ανακοινώσει πως θα υπάρξουν αρκετές νομοθετικές βελτιώσεις και προσθήκες στο νομοσχέδιο. Μεταξύ αυτών, θα υπάρχουν βελτιώσεις που αφορούν τα όρια ηλικίας των οδηγών των ΚΤΕΛ, των τουριστικών λεωφορείων και των φορτηγών, που θα είναι το 67ο έτος, ενώ για τους οδηγούς τουριστικών λεωφορείων που μεταφέρουν μαθητές θα τεθεί το όριο των 65 ετών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Boeing mafia;

Δύσκολα μπορεί κανείς να πιστέψει πως είναι σύμπτωση ο δεύτερος θάνατος πληροφοριοδότη της Boeing.
ΣΥΝΑΦΗ

Ο Σαντίκ Καν επανεξελέγη δήμαρχος του Λονδίνου για τρίτη θητεία

Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε «πλήρη πείνα», λέει η επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ

Disiecta Membra #11: Από τον ζιγκολό στον incel, μια διαδρομή με αυτοκίνητα

Ξέσπασμα ιλαράς στη Νιγηρία: Τουλάχιστον 42 νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα