ΑΘΗΝΑ
07:20
|
25.04.2024
Οι συνομιλίες θα ξαναρχίσουν στις 29 Νοέμβρη δίχως (ως τώρα) τη συμμετοχή των ΗΠΑ.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Στις 29 Νοέμβρη στη Βιέννη, όπου έχει την έδρα της η Διεθνής Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας  του ΟΗΕ, θα επαναληφθούν οι συνομιλίες για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα και τις προσπάθειες για διατήρηση της διεθνούς συμφωνία του 2015.

Την έναρξη των συνομιλιών στις οποίες επί του παρόντος δεν φαίνεται να συμμετέχουν οι ΗΠΑ ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

“Η Κοινή Επιτροπή του Κοινού Συνολικού Σχεδίου Δράσης (JCPOA) θα συγκληθεί στη φυσική της μορφή στις 29 Νοέμβρη στη Βιέννη”, αναφέρει η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ. Στην ανακοίνωση διευκρινίζεται ότι στη συνεδρίαση θα προεδρεύσει ο Ενρίκε Μόρα, εκ μέρους του επικεφαλής της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική, Ζοζέπ Μπορέλ.

Επισημαίνεται επίσης πως θα συμμετάσχουν εκτός από τον Ενρίκε Μόρα και εκπρόσωποι της Κίνας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ρωσίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και του Ιράν.

Οι έμμεσες συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στη Βιέννη είχαν διακοπεί στις αρχές καλοκαιριού με αφορμή τις ιρανικές προεδρικές εκλογές της 18ης Ιούνη.

Έκτοτε οι ΗΠΑ αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητά τους ενώ το Ιράν ζήτησε από την κυβέρνηση Μπάιντεν πως οι ΗΠΑ δεν θα αποχωρήσουν ξανά από τη διεθνή συμφωνία του 2015, όπως είχε κάνει το Μάιο του 2018 ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Στον ανακριτή ο πρώην «Σπαρτιάτης» Κωνσταντίνος Φλώρος

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα