ΑΘΗΝΑ
08:00
|
03.05.2024
Απεργιακή συγκέντρωση των οικοδόμων το πρωί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δεκάδες οργανώσεις, ανάμεσά τους τα Εργατικά Κέντρα, Αθήνας, Πειραιά, Λαυρίου-Αν. Αττικής, Λέσβου, Λαμίας, Θεσπρωτίας, Σάμου, Αρτας, Ζακύνθου, και πολλές ομοσπονδίες συμμετέχουν στην σημερινή πανεργατική απεργία που καλούν κυρίως τα σωματεία του ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις σε πολλές πόλεις. Τα κεντρικά συλλαλητήρια έχουν προγραμματιστεί για την Αθήνα στο Σύνταγμα τις 7 μ.μ. και για τον Πειραιά στις 6.30μ.μ.στο Πασαλιμάνι.

Παράλληλα απεργούν σήμερα οι οικοδόμοι σε όλη τη χώρα, διεκδικώντας την υπογραφή ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις και βελτίωση των όρων δουλειάς. Η απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 π.μ., στην πλατεία Κάνιγγος. Το απόγευμα οι οικοδόμοι θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Στη Θεσσαλονίκη η απεργιακή κινητοποίηση θα γίνει στις 10.30 π.μ. στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης.

Επίσης, τη στήριξη των συνδικάτων στην 24ωρη απεργία που πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Practiker , το Σάββατο, 6 Νοεμβρίου, καλεί το σωματείο της επιχείρησης. Οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται για την απόλυση του γραμματέα παραρτήματος της Λάρισας επειδή αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή των όρων της σύμβασης τους και διεκδικούν επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση με ουσιαστικές αυξήσεις. Η κεντρική συγκέντρωση των απεργών θα γίνει έξω από το Practiker Tαύρου. Πειραιώς 176, το Σάββατο στις 11.00 πμ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι πληρωμές από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Αραιώνουν τα δρομολόγια των συγκοινωνιών ως την Τετάρτη του Πάσχα

Πώς θα λειτουργήσουν τα μαγαζιά ως το Μεγάλο Σάββατο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ο καιρός σήμερα: Τοπικές βροχές στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα