ΑΘΗΝΑ
23:14
|
31.01.2023
Κατήγγειλε τη μερική ιδιωτικοποίηση του συστήματος απονομής συντάξεων τονίζοντας πως είναι "ατελέσφορη" και θα επιφέρει περαιτέρω καθυστερήσεις.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Αποκαλύπτεται καθημερινά η ευθύνη της κυβέρνησης και το φιάσκο των επιλογών της σε ό,τι αφορά το εντεινόμενο δράμα χιλιάδων συνταξιούχων που περιμένουν με αγωνία να λάβουν επιτέλους τη σύνταξή τους, με τις εκκρεμείς συντάξεις να ξεπερνούν συνολικά τις 360.000, τόνισε σήμερα σε γραπτή δήλωσή της η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη αναφέροντας πως από τη μέρα που ανέλαβε το υπουργικό πόστο πριν δέκα μήνες στοχοποίησε και απαξίωσε τους υπαλλήλους του ΕΦΚΑ, και προώθησε ως “λύση επιτάχυνσης” για τις χιλιάδες εκκρεμείς συντάξεις την εμπλοκή ιδιωτών, δικηγόρων και λογιστών, στην απονομή τους.

Υπενθυμίζοντας ότι η αξιωματική αντιπολίτευση είχε εξαρχής αντιταχθεί σε αυτήν “την απαράδεκτη επιλογή που ιδιωτικοποιεί δημόσιες υπηρεσίες, με κόστος μάλιστα για τους συνταξιούχους” εκτίμησε πως πρόκειται για “ατελέσφορη και αναποτελεσματική λύση που μόνο περαιτέρω καθυστέρηση θα προκαλέσει”.

“Το φιάσκο αυτής της διαδικασίας επιβεβαιώθηκε, καθώς τελικά μόνο 179 πιστοποιημένοι δικηγόροι και λογιστές θα μπουν στο σύστημα αντί για 1.200” επισημαίνει η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου και καταλήγει:

Ο κ. Χατζηδάκης οφείλει να απολογηθεί στους συνταξιούχους για το συνεχιζόμενο δράμα των χιλιάδων εκκρεμών συντάξεων, το φιάσκο της εμπλοκής ιδιωτών στον ΕΦΚΑ αντί των αναγκαίων προσλήψεων μόνιμου προσωπικού, τις λανθασμένες επιλογές και τον χαμένο χρόνο όλων αυτών των μηνών, καθώς και την επικοινωνιακή αντίληψη της πολιτικής αντί της αντιμετώπισης των πραγματικών προβλημάτων.

Υπενθυμίζεται πως σήμερα έγινε γνωστό πως μόλις 179 ήταν οι λογιστές-φοροτεχνικοί και δικηγόροι που κατόρθωσαν να ενταχθούν στη διαδικασία πιστοποίησης, από τους 1.200 αρχικώς εγγεγραμμένους που, υποτίθεται, θα έπιαναν δουλειά τον Οκτώβριο. 

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΚΑ αναφέρει ότι από τους 1.200 αρχικά εγγεγραμμένους στον πρώτο κύκλο εκπαίδευσης-πιστοποίησης:

■ 1.147 (96%) συμμετείχαν κανονικά στην εκπαίδευση, ενώ 53 δεν συμμετείχαν καθόλου.

■ 790 είχαν δηλώσει πως θα συμμετάσχουν στην εξέταση, 357 ζήτησαν εξαίρεση λόγω υποχρεώσεων και θα έχουν τη δυνατότητα να εξεταστούν στο επόμενο χρονικό διάστημα.

■ Στις εξετάσεις συμμετείχαν τελικά 547, εκ των οποίων οι επιτυχόντες είναι 179.

■ Oι μισοί από τους επιτυχόντες σημείωσαν πολύ υψηλές βαθμολογίες άνω του 8/10.

Έτσι, παραμένει δίχως απάντηση το ερώτημα πως θα εκδοθούν οι συντάξεις (κύριες, επικουρικές, αναπηρίας, παράλληλες) που αναμένουν πάνω από 300.000 συνταξιούχοι;

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΝΑΤΟ: Η Κίνα παρακολουθεί και διδάσκεται…

Η Άγκυρα προωθεί την έγκριση του τουρκολιβυκού μνημονίου

Εντείνεται ο απεργιακός αγώνας στη Βρετανία

Ντονιέτσκ: Υπό ρωσικό έλεγχο χωριό δίπλα στο Μπαχμούτ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα