ΑΘΗΝΑ
01:23
|
07.05.2024
H Ford Motors πρόκειται να γίνει η πρώτη εταιρεία που θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

H αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Ford Motors πρόκειται να γίνει η πρώτη που θα απαιτήσει από τους υπαλλήλους της να εμβολιαστούν υποχρεωτικά.

Αν και το μέτρο πρόκειται να πάρει την τελική έγκριση μετά από συζήτηση που θα γίνει με εκπροσώπους του σωματείου εργαζομένων, ήδη η εταιρεία έστειλε ηλεκτρονικά μηνύματα χθες Τετάρτη σε περίπου 32.000 μισθωτούς της. Οι τελευταίοι θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί ως τις 8 Δεκεμβρίου, ειδάλλως θα τεθούν σε αναστολή εργασίας άνευ αποδοχών. Ωστόσο, μετά το πέρας 30 ημερών από τη λήξη της προθεσμίας, όσοι αρνηθούν να εμβολιαστούν, χωρίς να έχουν δικαιολογήσει ιατρικά την εξαίρεσή τους, θα απολυθούν.

“Στόχος είναι να επιτευχθεί το υψηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με το μικρότερο κόστος για τους εργαζόμενους”, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας, Moνίκ Μπρέντλεϋ στο CNBC.

Ο εκπρόσωπος του σωματείου των Ενωμένων Εργατών Αυτοκινητοβιομηχανίας, Μπράιαν Ροθενμπεργκ, εκπροσωπώντας πάνω από 58.000 εργαζομένους στον κλάδο, δήλωσε πως ο εμβολιασμός δεν θα γίνει άμεσα υποχρεωτικός για όσους είναι εγγεγραμμένοι στο σωματείο.

Παρόλο που οι τρεις μεγαλύτερες αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες, η Ford, η General Motors και η Stellantis (πρώην Fiat Chrysler) έχουν καταστήσει υποχρεωτικό τον εμβολιασμό για τους Καναδούς εργαζομένους τους, η Ford για πρώτη φορά επέκτεινε το μέτρο και εντός των Ηνωμένων Πολιτειών

Η απόφαση της Ford έρχεται μετά από τη δήλωση Μπάιντεν πως θα απαιτήσει από όλες τις εταιρείες που απασχολούν πάνω απο 100 υπαλλήλους να εμβολιάσουν πλήρως τους υπαλλήλους τους.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

ΟΟΣΑ: Αύξηση στο 5,8% ο πληθωρισμός για τον Μάρτιο

Τι πραγματικά συμβαίνει στη «Γη των όρθιων ανθρώπων»;

Αρμενία: Μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση

Δανία: Χιλιάδες διαδηλώνουν υπέρ της Παλαιστίνης

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα