ΑΘΗΝΑ
16:20
|
28.04.2024
Ο Νάιντς είναι διοικητικός διευθυντής και αντιπρόεδρος στην τράπεζα Morgan Stanley.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Γερουσία επικύρωσε χθες, Τετάρτη, τον διορισμό του διευθυντικού τραπεζικού στελέχους Τόμας Νάιντς που επέλεξε ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν στη θέση του πρεσβευτή των ΗΠΑ στο Ισραήλ, που είναι ο πιο στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον στη Μέση Ανατολή.

Ο Νάιντς είναι διοικητικός διευθυντής και αντιπρόεδρος στην τράπεζα Morgan Stanley, ενώ ο διορισμός του επικυρώθηκε δια βοής στη Γερουσία, όπου οι έδρες είναι ισάριθμα μοιρασμένες μεταξύ των Δημοκρατικών και των Ρεπουμπλικάνων.

Γεννημένος σε παραδοσιακή εβραϊκή οικογένεια στο Ντάλαθ της Μινεσότα, είχε υψηλόβαθμες θέσεις σε άλλες τράπεζες, ενώ υπηρέτησε ως αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τη Διαχείριση και τους Πόρους υπό την Χίλαρυ Κλίντον κατά την περίοδο από το 2011 – 2013.

Kατά την ακρόασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας, ο Αμερικανός είπε πως η ανανέωση του συστήματος πυραυλικής άμυνας Iron Dome του Ισραήλ είναι πρωταρχικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών. Επιπλέον, τόνισε πως ένας από τους στόχους του θα είναι η αποτελεσματική αντιμετώπιση του διεθνούς κινήματος για το μποϋκοτάζ του Ισραήλ (BDS Movement).

Μιλώντας για την ιρανική απειλή, ο Nάιντς είπε ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν “έκανε σαφή τη δέσμευσή του να διασφαλίσει ότι το Ιράν δεν θα αναπτύξει ποτέ πυρηνικό όπλο” και ότι “η υποστήριξη της ασφάλειας του Ισραήλ εξυπηρετεί τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας της Αμερικής και διασφαλίζει ότι θα έχουμε πάντα έναν ισχυρό, αξιόπιστο και ασφαλή εταίρο”.

ΠΗΓΗ: AME-MΠΕ, Jerusalem Post

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο ΥΠΕΣ

Γάζα: Ο αριθμός των νεκρών από τα ισραηλινά χτυπήματα πλησιάζει τους 34.500

Η Μελόνι ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της στις Ευρωεκλογές

ΗΠΑ: Εκατοντάδες συλλήψεις φοιτητών καθώς εξαπλώνονται οι διαδηλώσεις για τον πόλεμο στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα