ΑΘΗΝΑ
07:42
|
21.09.2024
Ύψος - ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας για τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ύψος – ρεκόρ από την αρχή της πανδημίας έφθασαν τα κρούσματα κορονοϊού που διαπιστώθηκαν κατά το τελευταίο 24ωρο στη Γερμανία, με το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ” να ανακοινώνει 33.949 νέα περιστατικά στη Γερμανία.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που κοινοποίησε σήμερα Πέμπτη (4.11.2021) το Ινστιτούτο “Ρόμπερτ Κοχ”, ο δείκτης των εισαγωγών σε νοσοκομεία ανά 100.000 κατοίκους αυξήθηκε στο 3,62, από το 3,29 που ήταν πριν δύο ημέρες.

Η παράμετρος με τα νοσοκομεία έχει προστεθεί τους τελευταίους μήνες ως ενδεικτική – μαζί με τον αριθμό των κρουσμάτων – της πορείας της πανδημίας. Τα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών έχουν φθάσει τα 154,5 από 146,6 το προηγούμενο 24ωρο και 165 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από επιπλοκές της νόσου.

Το απόγευμα θα συνεδριάσουν οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων με τον (υπηρεσιακό) ομοσπονδιακό υπουργό Υγείας Γενς Σπαν, ώστε να σχεδιαστεί η καμπάνια κινητοποίησης των πολιτών για τον ενισχυτικό εμβολιασμό και το ενδεχόμενο επιβολής υποχρεωτικών διαγνωστικών τεστ για εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και κέντρα αποκατάστασης.

Έκκληση για εισαγωγή υποχρεωτικού εμβολιασμού των εργαζομένων σε τέτοιες δομές έκανε και πάλι νωρίτερα σήμερα πάντως ο Πρόεδρος των Οικογενειακών Ιατρών Ούλριχ Βάιγκελτ.

“Κανένας ανεμβολίαστος δεν επιτρέπεται να έρχεται σε επαφή με τους ιδιαίτερα ευπαθείς αυτούς ανθρώπους – είτε ως εργαζόμενος είτε ως επισκέπτης”, δήλωσε ο κ. Βάιγκελτ στην εφημερίδα Bild.

Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγα 24ωρα, έγινε γνωστό πως 11 τρόφιμοι γηροκομείου στο Βραδεμβούργου πέθαναν από επιπλοκές της Covid-19, για να διαπιστωθεί κατόπιν ότι μόνο οι μισοί από το προσωπικό ήταν εμβολιασμένοι.

Πηγές: BBC, Euronews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Φωτιά στον ΧΥΤΑ Καρπάθου: Ήχησε το 112

Αίτημα για μετονομασία της οδού Γλάδστωνος σε Ζακ Κωστόπουλου

Θεσσαλονίκη: Πανεπιστημιακός καθηγητής καταδικάστηκε για εκβιασμό ερευνητών

Ανησυχία επιστημόνων για τον «Παγετώνα της Αποκάλυψης» που λιώνει με γοργούς ρυθμούς

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα