ΑΘΗΝΑ
20:48
|
19.05.2024
Τελεσίγραφα και παραινέσεις σε όσους ιερείς αρνούνται να εμβολιαστούν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ιερείς που αρνούνται να εμβολιαστούν για τον κορονοϊό, θα πρέπει να τεθούν σε άνευ αποδοχών αργία, υποστηρίζουν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Δωδώνης.

Συγκεκριμένα ο Μητροπολίτης Μυτιλήνης Ιάκωβος, προχώρησε σε σχετικό τελεσίγραφο προς τους ιερείς της Μητροπόλεώς του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από τους 76 συνολικά δεν έχουν εμβολιαστεί μέχρι στιγμής οι 35. Ο κ.κ. Ιάκωβος τους καλεί, εφόσον δεν προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση που να αναγράφει τους λόγους για τους οποίους δεν εμβολιάζονται, να εμβολιαστούν εντός μίας εβδομάδας. Στην εγκύκλιό του, προς τους ιερείς, ο Μητροπολίτης αναφέρει συγκεκριμένα “Εντελλόμεθα όπως, εντός μίας εβδομάδος προβείτε εις τον εμβολιασμόν κατά του κορωνοϊού, ειδάλλως θα σας επιβληθεί αργία άνευ αποδοχών μέχρις ότου εμβολιαστείτε”.

Από την πλευρά του ο Μητροπολίτης Δωδώνης Χρυσόστομος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα του Ραδιοφώνου της ΕΡΤ εξέφρασε την άποψη ότι όποιος δεν έχει εμβολιαστεί θα πρέπει να βρίσκεται εκτός του χώρου της εκκλησίας. “Πρέπει να υπάρξει απαγορευτικό εισόδους στους ναούς, στους πιστούς που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο, αλλά θα πρέπει να ξεκινήσουμε από τους παπάδες. Θα πρέπει με μια απόφαση, δυο γραμμών, να προβλέπεται ότι όποιος μισθοδοτείται καθ’ οιονδήποτε τρόπο από το κράτος θα είναι υποχρεωμένος να εμβολιαστεί. Εάν δεν το κάνει να του κόψουν τον μισθό“, δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι πρέπει να υποχρεωθούν να κάνουν το εμβόλιο “εκείνοι που ανοήτως διακηρύσσουν βλακώδεις διακηρύξεις“. 

Τι θα κάνει ο κόσμος; Όσοι παροτρύνονται από τους παπάδες, θα σκεφτούν τι θα κάνουν όταν εμβολιαστούν οι ιερείς“, επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι η Εκκλησία επισήμως πήρε αποφάσεις, παρότρυνε για τους εμβολιασμούς, ενώ “οι αντιεμβολιαστές δεν είναι άνθρωποι της εκκλησίας“.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Θρίλερ στο Ιράν: Αναγκαστική προσγείωση για τον Πρόεδρο κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν (upd)

Mamma Mia: Η ανάγκη του προοδευτικού κόσμου για μητρική θαλπωρή

Οι Ταμίλ της Σρι Λάνκα συμπληρώνουν 15 χρόνια από το τέλος του εμφυλίου πολέμου

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα