ΑΘΗΝΑ
13:27
|
17.05.2024
Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της παραλίγο τραγωδίας έπειτα από ολική κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τον δρόμο της Δικαιοσύνης παίρνει η υπόθεση της παραλίγο τραγωδίας έπειτα από ολική κατάρρευση ψευδοροφής σε σχολείο της Θεσσαλονίκης, όπου χάρη στην παρατηρητικότητα και έγκαιρη παρέμβαση της δασκάλας δεν υπήρξαν θύματα.

Η εισαγγελέας ποινικής δίωξης παρήγγειλε από το αρμόδιο αστυνομικό τμήμα τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής έρευνας για να ερευνηθούν τυχόν αδικήματα κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης στο σχολείο.

Στο πλαίσιο της έρευνας θα γίνει αυτοψία, θα κληθούν να καταθέσουν ως μάρτυρες ο διευθυντής του σχολείου και εκπρόσωποι των γονέων, ενώ αναμένεται να προβούν σε ανωμοτί κατάθεση και εκπρόσωποι της εταιρείας εργολάβων που είχε αναλάβει τις καλοκαιρινές εργασίες.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά από τον δήμο, το κτίριο είναι μισθωμένο και το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν οι σχετικές επισκευές στην αίθουσα από ιδιώτη εργολάβο υπό την επίβλεψη των ιδιοκτητών του χώρου.

Το περιστατικό συνέβη στην αίθουσα της 6ης δημοτικού στο 4ο δημοτικό σχολείο Πυλαίας, όπου η ψευδοροφή κατέρρευσε και έπεσε πάνω στα θρανία.

Ωστόσο, τα παιδιά δεν βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα, καθώς η δασκάλα τους πρόλαβε να παρατηρήσει κάποιες ρωγμές στο ταβάνι και να τα καθοδηγήσει με ασφάλεια εκτός της αίθουσας προτού καταρρεύσει η οροφή.

Πηγές: Thestival.gr

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ενάντια στην κακοφωνία: H ενδοοικογενειακή βία ως ζήτημα δημόσιας υγείας

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου

Τέσσερις νεκροί από ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν το Τέξας

Μενίδι: Δίωξη για ανθρωποκτονία με πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση στον γυναικοκτόνο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα