ΑΘΗΝΑ
07:37
|
26.05.2024
Η αστυνομία του Κεντ ανακοίνωσε ότι ο δράστης ομολόγησε τον ξυλοδαρμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τον στραγγαλισμό δύο νεαρών γυναικών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Κεντ στη Βρετανία ανακοίνωσε ότι ο 67χρονος Ντέιβιντ Φούλερ ομολόγησε τον ξυλοδαρμό, τη σεξουαλική κακοποίηση και τον στραγγαλισμό δύο νεαρών γυναικών, 38 χρόνια μετά τα δύο εγκλήματά του. Μέχρι πρότινος η υπεράσπισή του ισχυριζόταν ότι υπάρχει αδυναμία καταλογισμού λόγω ψυχολογικών διαταραχών, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη.

Ωστόσο, οι έρευνες που ακολούθησαν τον εντοπισμό του το 2020, οδήγησαν πρώτα στην αποκάλυψη δεκάδων περιπτώσεων νεκροφιλίας με θύματα γυναίκες και κορίτσια σε νεκροτομεία νοσοκομείων, καθώς και στη συνέχεια στο γεγονός ότι ο Φούλερ αναζητούσε τις εικόνες που είχαν ανεβάσει στα social media όσο ήταν εν ζωή.

Αυτός ήταν και ο λόγος που η εισαγγελία αντιμετώπισε επιτυχώς την προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει ότι δεν ήταν ψυχικά υγιής. Το γεγονός ότι η αναζήτηση των φωτογραφιών δεν έγινε πριν το έγκλημα αλλά μετά από αυτό, αποδείχθηκε τεκμήριο κινήτρου σεξουαλικής ικανοποίησης.

Το χρονικό των φόνων και της σύλληψης

Η Γουέντι Κνελ ήταν 25 ετών όταν βρέθηκε νεκρή σε πανσιόν όπου διέμενε στο Τάνμπριτζ Γουέλς στις 23 Ιουνίου 1987. Όπως αποδείχθηκε, είχε υποστεί ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση πριν στραγγαλιστεί. 

Το Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς εντοπίστηκε νεκρή σε αγροτική περιοχή η 20χρονη Κάρολιν Πιρς, που είχε  απαχθεί τρεις εβδομάδες νωρίτερα έξω από άλλη πανσιόν της ίδιας πόλης και δολοφονήθηκε επίσης με στραγγαλισμό μετά από ξυλοδαρμό και σεξουαλική κακοποίηση.

Οι τότε έρευνες της αστυνομίας δεν απέδωσαν απτά τεκμήρια, δεδομένου ότι η χρήση DNA για τον εντοπισμό δραστών ήταν μία πρακτική που μόλις είχε ξεκινήσει να χρησιμοποιείται. 

Το 1999, το τμήμα που συνεχίζει να ερευνά υποθέσεις που δεν έχουν διαλευκανθεί κατάφερε να απομονώσει το γονιδιακό προφίλ του υπόπτου για τον φόνο της Κνελ, ωστόσο στην εθνική βάση πληροφοριών DNA δεν υπήρξε διασταύρωση με κάποια από τις καταχωρίσεις. 

Το 2019 για πρώτη φορά η ανάλυση DNA οδήγησε στην σύνδεση των δύο φόνων. Έγινε έτσι δυνατή η διασταύρωση στοιχείων από την πολύ μεγαλύτερη πλέον βάση δεδομένων, με στόχο να περιοριστούν οι 1.000 περίπου εγγεγραμμένοι που είχαν πιο κοντινά γενετικά χαρακτηριστικά. Τελικά, προσδιορίστηκε μία λίστα περίπου 90 ατόμων.

Και όταν άρχισαν να ελέγχονται ενδελεχώς με λήψη νέων δειγμάτων, ένας εξ αυτών έδωσε δείγμα με πολύ κοντινά γονιδιακά χαρακτηριστικά, που οδήγησε στον έλεγχο συγγενών του. Ένας εξ αυτών, ήταν ο 66χρονος τότε Ντέιβιντ Φούλερ. Το δικό του δείγμα διασταυρώθηκε πλήρως με το DNA από τους φόνους των δύο νεαρών γυναικών. Συνελήφθη τα ξημερώματα της 3ης Δεκεμβρίου του 2020.

Η αστυνομία ωστόσο δεν αρκέστηκε σε αυτή τη σύλληψη, αλλά προχώρησε σε πλήρη επανεξέταση όλων των ευρημάτων από τις δύο υποθέσεις. Μεταξύ άλλων αποδείχθηκε ότι στο παρελθόν ο Φούλερ διέμενε στον ίδιο δρόμο με την πανσιόν της Κνελ, ενώ επισκεπτόταν συχνά φίλο του που έμενε κοντά στην πανσιόν της Πιρς, ενώ έκανε συχνά διακοπές στην περιοχή όπου εγκαταλείφθηκε το σώμα της, στον παππού και τη γιαγιά του.

Τα ευρήματα των ερευνών αποκάλυψαν μία πρωτοφανής υπόθεση κατά συρροή νεκροφιλίας για τα βρετανικά χρονικά και όχι μόνο, καθώς στο σπίτι του σε ειδικές κρύπτες πίσω από ντουλάπα βρέθηκαν σκληροί δίσκοι με 4 εκατομμύρια φωτογραφίες σεξουαλικών κακοποιήσεων, συνολικά 5 ΤΒ δεδομένα, οι περισσότερες από το διαδίκτυο, αλλά και κάποιες στις οποίες ήταν ο ίδιος ο δράστης.

Πηγές: Sky News, BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ουκρανία: Ελαττωματικά τα Leopard 1 που στάλθηκαν από Γερμανία, Δανία και Ολλανδία

ΕΣΣΔ: Το φεμινιστικό κίνημα εντός του Κομμουνιστικού Κόμματος

Βυθισμένο υποβρύχιο του Β’ Παγκοσμίου εντοπίστηκε από αρχαιολόγους

Κίνημα διαμαρτυρίας στην Αρμενία: Ο Πασινιάν ζει τις τελευταίες μέρες της πολιτικής ζωής του

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα