ΑΘΗΝΑ
20:15
|
19.04.2024
Προϋπόθεση, να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοίγει σήμερα Παρασκευή (5/11) η πλατφόρμα των ραντεβού για την τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 για τον γενικό πληθυσμό άνω των 18 ετών.

Προϋπόθεση για τη χορήγηση τρίτης δόσης, να έχουν περάσει έξι μήνες από την δεύτερη δόση του εμβολιασμού τους με τα εμβόλια Pfizer ή AstraZeneca ή Moderna και δύο μήνες από την ημερομηνία εμβολιασμού τους με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson. Αν δεν έχει παρέλθει το απαραίτητο χρονικό διάστημα το σύστημα δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο για να κλείσουν ραντεβού.

Να σημειωθεί ότι πολίτες θα πρέπει να μπαίνουν στην πλατφόρμα στον κατάλληλο χρόνο, δηλαδή μετά την παρέλευση του εξαμήνου ή του διμήνου -στην περίπτωση του εμβολίου της J&J, προκειμένου να κλείνουν το ραντεβού τους. Σε διαφορετική περίπτωση, το σύστημα δεν θα τους επιτρέπει την είσοδο.

Η τρίτη δόση εμβολίου για όσους εμβολιάστηκαν με Pfizer, AstraZeneca ή Moderna θα γίνεται με το εμβόλιο της Pfizer και για τους πολίτες που εμβολιάστηκαν με το εμβόλιο της Johnson & Johnson, είτε με το εμβόλιο Johnson & Johnson, ή το εμβόλιο της Pfizer. Τις επόμενες ημέρες η επαναληπτική δόση θα μπορεί να γίνεται και με το mRNA εμβόλιο της Moderna.

Μέχρι σήμερα έχουν εμβολιαστεί περίπου 400.000 πολίτες με την τρίτη δόση κατά της Covid , καθώς η χορήγησή της ξεκίνησε μέσα Σεπτεμβρίου σε ομάδες όπως οι ανοσοκατεσταλμένοι και ακολούθησαν άτομα που διαβιούν σε δομές, άτομα ηλικίας άνω των 50 ετών και οι υγειονομικοί.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Πύργος: Τραυματίστηκε 19χρονος σε αιματηρή συμπλοκή μαθητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα