ΑΘΗΝΑ
09:04
|
19.04.2024
Οι εργαζόμενοι της, θυγατρικής της Google, Αlphabet ετοιμάζονται να εμποδίζουν συνεργασία της εταιρείας με το Πεντάγωνο για στρατιωτικούς σκοπούς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ήταν πριν από τρία χρόνια όταν το ισχυρό σωματείο των εργαζομένων στη Google αντέδρασε και κατάφερε να ακυρώσει συμφωνία της εταιρείας με το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ. Σήμερα, μετά την προσφορά μιας προσοδοφόρας συμφωνίας της θυγατρικής της Alphabet προς το Πεντάγωνο, οι εργαζόμενοι αντιδρούν και πάλι.

Σύμφωνα με τους Νew York Times, η Alphabet “επιδιώκει επιθετικά” να αναλάβει τη σύμβαση του υπουργείου Άμυνας που έχει ως στόχο της την ανάπτυξη ικανοτήτων στον διαδικτυακό πόλεμο και τον έλεγχο των απειλών εντός του ιντερνετικού “σύννεφου” (“cloud”). Σκοπός του Πενταγώνου είναι να μπορέσει να “χρησιμοποιήσει την τεχνητή νοημοσύνη για να αποκτήσει πλεονέκτημα στο πεδίο της μάχης”.

Μετά τη δημοσίευση της είδησης στους Times, το Σωματείο Εργατών της Alphabet, που συγκεντρώνει στις τάξεις του παραπάνω από 800 εργαζομένους, έκανε τουίτ τονίζοντας πως “οι εργάτες θα παλέψουν ενάντια σε αυτό… και θα νικήσουν”.

Το 2018, 4.000 υπάλληλοι της εταιρείας απαίτησαν από τη διοίκηση να τερματίσει το πρόγραμμα “Project Maven”, με το οποίο η Google χρησιμοποιούσε τη μηχανική μάθηση έτσι ώστε να βελτιώσει τις δυνατότητες στόχευσης των αμερικανικών drones. Αν και η εταιρεία δήλωσε πως η τεχνολογία της εμπλέκεται μόνο σε “μη επιθετικές χρήσεις”, οι μεγάλες αντιδράσεις εντός των εργαζομένων την ανάγκασαν να μην ανανεώσει τη σύμβαση του Πενταγώνου και να δημοσιεύσει ένα σύνολο ηθικών οδηγιών για μελλοντικές στρατιωτικές εργασίες τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίες περιλάμβαναν τη μη πρόκληση “συνολικής βλάβης”.

Εντούτοις, και παρόλη την ύπαρξη αυτών των πρωτοκόλλων, ο διευθύνων σύμβουλος της Google Cloud Τόμας Κουριάν συναντήθηκε την Τρίτη με τον αρχηγό του Επιτελείου της Πολεμικής Αεροπορίας, στρατηγό Τσάρλς Κ. Μπράουν, για να συζητήσει τα περιθώρια συνεργασίας τους στο νέο πρόγραμμα αμυντικών υποδομών του Πενταγώνου.

ΠΗΓΗ: RT

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Ο καιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες ξανά

Πώς τοποθετείται στα διεθνή θέματα η «Εναλλακτική για τη Γερμανία»

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα