ΑΘΗΝΑ
12:09
|
26.04.2024
Καταγγελία πως ακρωτηριάστηκε στο δάχτυλο από κροτίδα των ΜΑΤ εποχικός πυροσβέστης. Έπνιξαν με χημικά την ειρηνική διαδήλωση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σοκάρει η καταγγελία για ακρωτηριασμό εποχικού πυροσβέστη από κροτίδα των ΜΑΤ στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιήθηκε έξω από το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Με ανάρτησή τους στο Facebook, οι “Εποχικοί πυροσβέστες”, γνωστοποίησαν πως συνάδελφός τους έπεσε θύμα της αστυνομικής βίας.

“Αυτό που έκανε σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει προηγούμενο. Επέμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνική πορεία Πυροσβεστών. Ακρωτηριασμός στο δάχτυλο συναδέλφου Εποχικού από κροτίδα ματατζίδων. Ο ανθελληνισμός σε όλο του το μεγαλείο. Αυτοί είναι που μας κυβερνούν.

ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙΤΕ ΤΩΡΑ.”

Αυτο που εκανε σημερα η κυβερνηση δεν εχει προηγουμενο.Επεμβαση των ΜΑΤ σε μια ειρηνικη πορεια…

Posted by Εποχικοί Πυροσβέστες on Friday, November 5, 2021

Έπειτα από επικοινωνία του ΑΠΕ-ΜΠΕ με μέλη του πανελλήνιου σωματείου συμβασιούχων πυροσβεστών, έγινε γνωστό πως ο πυροσβέστης έχει τραυματιστεί στην παλάμη του χεριού του και χειρουργείται.

Αξίζει να σημειωθεί πως στη διάρκεια της κινητοποίησης, στην οποία συμμετείχαν περίπου 800 με 1.000 πυροσβέστες, η αστυνομία προχώρησε σε ρίψη χημικών ενώ έγινε χρήση και νερού υπό πίεση. Η αστυνομία προχώρησε σε πέντε προσαγωγές. 

Οι συγκεντρωμένοι που ήρθαν στην Αθήνα απ’ όλη την Ελλάδα αντιδρούν “στις εξελίξεις που επηρεάζουν άμεσα την πορεία του Πυροσβεστικού Σώματος, μετά και την ιδιαίτερα δύσκολη φετινή αντιπυρική περίοδο”, ζητώντας την ενίσχυση του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αντιπροσωπεία των διαδηλωτών ζήτησε να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου για να συζητήσουν για τα αιτήματά τους. Εξερχόμενα από το κτίριο τα μέλη της αντιπροσωπείας δήλωσαν ότι είχαν ολιγόλεπτη συνομιλία με τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά, όπου του παρέδωσαν το ψήφισμά τους. “Ο υφυπουργός μας είπε πώς θα μελετήσει το ψήφισμα, ωστόσο δεν μας έδωσε καμία απάντηση για τα αιτήματά μας”, δήλωσαν τα μέλη της αντιπροσωπείας.

Πηγές: ΕΡΤ, Open TV

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σάντερς προς Νετανιάχου: «Δεν είναι αντισημιτισμός να λέει κανείς ότι έχετε σκοτώσει 34.000 Παλαιστίνιους»

Ιερώνυμος: Δεν κάνουμε ούτε αυτό που θα μας πει ο κ. Βελόπουλος, ούτε άλλος πολιτικός

Η ByteDance δεν υποχωρεί στις πιέσεις των ΗΠΑ για πώληση του TikTok

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα