ΑΘΗΝΑ
16:37
|
19.05.2024
Με self test και όχι με μοριακό ή rapid, θα μπορούν να μπαίνουν στους μεικτούς χώρους τα παιδιά έως 18 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με self test και όχι με μοριακό ή rapid, θα μπορούν να μπαίνουν στους μεικτούς χώρους τα παιδιά έως 18 ετών, δήλωσε σήμερα το πρωί ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Όπως ανέφερε, σχετική πρόβλεψη θα υπάρξει στην ΚΥΑ που αναμένετε να εκδοθεί σήμερα και θα περιλαμβάνει το σύνολο των νέων μέτρων.

Αναφερόμενος στα μέτρα που θα ισχύσουν από αύριο, ο κ. Πλεύρης τόνισε ότι αφορούν κυρίως την προστασία των ανεμβολίαστων, ενώ σε ό,τι αφορά τις εκκλησίες, είπε ότι θα ήταν πρακτικά αδύνατο να υποχρεώσει τους ναούς να κάνουν έλεγχο και δεν είναι δυνατόν να εμποδιστεί η άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων των πιστών, όπως προβλέπεται και από το σύνταγμα.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα σήμερα της πλατφόρμας για την τρίτη δόση του εμβολίου, υπογράμμισε ότι όλα τα επιστημονικά δεδομένα, δείχνουν πως μετά την παρέλευση εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία υποχωρεί και χρειάζεται ενίσχυση. Αποκάλυψε δε, ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Αναγκαστική προσγείωση για τον πρόεδρο του Ιράν κοντά στα σύνορα με το Αζερμπαϊτζάν

Γάζα: Τουλάχιστον 35.456 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από την 7η Οκτωβρίου

Κασσελάκης: Σχέση καλής γειτονίας μόνο αν η Τουρκία αναγνωρίσει τη Γενοκτονία των Ποντίων

Χερσώνα: Ένας νεκρός, 16 τραυματίες από ουκρανική επίθεση σε λεωφορείο

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα