ΑΘΗΝΑ
15:30
|
08.05.2024
Η Λάνα Γουντ καταγγέλλει ότι ο ηθοποιός κακοποίησε την αδελφή της το 1955, όταν η εκλιπούσα σταρ του Χόλιγουντ ήταν έφηβη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νάταλι Γουντ φέρεται να είχε πέσει θύμα σεξουαλικής παρενόχλησης στην εφηβεία της από τον ηθοποιό, Κερκ Ντάγκλας, όπως αποκαλύπτεται μέσα από τις σελίδες ενός καινούργιου βιβλίου. Η Λάνα Γουντ, αδελφή της εκλιπούσης σταρ του Χόλιγουντ, κάνει αυτή την καταγγελία στα απομνημονεύματά της με τίτλο “ Little Sister”, τα οποία θα κυκλοφορήσουν στην αμερικανική αγορά στις 9 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με αποσπάσματα του βιβλίου που περιήλθαν στην κατοχή του ειδησεογραφικού πρακτορείου “Ασοσιέτεντ Πρες”, ο Κερκ Ντάγκλας φέρεται να παρενόχλησε σεξουαλικά τη Νάταλι Γουντ το καλοκαίρι του 1955 κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας “Η Αιχμάλωτος της Ερήμου” (πρωτότυπος τίτλος: The Searchers) σε σκηνοθεσία Τζον Φορντ.

Κερκ Ντάγκλας και Νάταλι Γουντ

Η Λάνα Γουντ αναφέρει στο βιβλίο της ότι η μητέρα της, Μαρία Ζαχαρένκο, είχε κανονίσει τη συνάντηση του ήδη καταξιωμένου στο Χόλιγουντ, Κερκ Ντάγκλας, με την κόρη της Νάταλι, στο ξενοδοχείο “Chateau Marmont” με την ελπίδα να προωθήσει την καριέρα της νεαρής τότε ηθοποιού. Ο Ντάγκλας, ήταν τότε 30άρης, και ήδη ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα της αμερικανικής κινηματογραφικής βιομηχανίας λόγω των πρωταγωνιστικών σε ρόλων σε ταινίες όπως ο “Σπάρτακος”, η “Ωραία και το Κτήνος” κ.ά..

“Έμοιαζε σαν να πέρασε αιώνας μέχρι η Νάταλι να μπει ξανά στο αυτοκίνητο και να με ξυπνήσει κλείνοντας με δύναμη την πόρτα του αυτοκινήτου”, γράφει η Λάνα Γουντ. “Ήταν σε κακή κατάσταση. Έδειχνε αναστατωμένη και ατημέλητη. Ψιθύριζαν όλη την ώρα κάτι με τη μητέρα μας. Δεν μπορούσα να τις ακούσω ή να καταλάβω τι έλεγαν. Κάτι κακό είχε προφανώς συμβεί στην αδερφή μου, αλλά ό,τι κι αν ήταν, προφανώς ήμουν πολύ μικρή για να μου το πουν”. Εκείνη την εποχή η Λάνα Γουντ ήταν οκτώ ετών. Στο βιβλίο της ισχυρίζεται ότι η αδελφή της και η μητέρα της συμφώνησαν πως θα ήταν καταστροφικό για το μέλλον της Νάταλι να αποκαλύψουν δημοσίως τι είχε κάνει ο Κερκ Ντάγκλας. Γράφει ότι η αδελφή της, της εκμυστηρεύτηκε τι συνέβη σε εκείνη τη συνάντηση πολλά χρόνια αργότερα. “Μου επιτέθηκε, με πλήγωσε Λάνα”, φέρεται να είχε δηλώσει η Νάταλι Γουντ στην αδελφή της πολλά χρόνια μετά.

Νάταλι και Λάνα Γουντ

Ο Κερκ Ντάγκλας απεβίωσε τον Φεβρουάριο του 2020 σε ηλικία 103 ετών. Οι φήμες για τη φερόμενη σεξουαλική επίθεση ήταν τόσο διαδεδομένες που την ημέρα του θανάτου του Κερκ Ντάγκλας το όνομα της Νάταλι Γουντ τρένταρε δίπλα στο όνομα του εκλιπόντα ηθοποιού. Ο γιος του Κερκ Ντάγκλας, Μάικλ, σε ανακοίνωσή του μέσω του ατζέντη του στο “Ασοσιέτεντ Πρες” δήλωσε: “Ας αναπαύονται και οι δύο εν ειρήνη”.

Η Νάταλι Γουντ απεβίωσε υπό μυστηριώδεις περιστάσεις και αδιευκρίνιστες συνθήκες τον Νοέμβριο του 1981. Βρέθηκε πνιγμένη κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στο νησί Σάντα Καταλίνα της Καλιφόρνιας. Αρχικά ο θάνατός είχε αποδοθεί σε ατύχημα, αλλά πολύ αργότερα το 2012 οι αρχές του Λος Άντζελες υποστήριξαν ότι ο θάνατός της οφειλόταν σε πνιγμό κι “άλλους μη καθορισμένους παράγοντες”.

Νάταλι Γουντ και Ρόμπερτ Βάγκνερ

Η πρωταγωνίστρια κλασικών ταινιών όπως ο “Επαναστάτης Χωρίς Αιτία” και το μιούζικαλ “Γουέστ Σάιντ Στόρι” βρέθηκε να επιπλέει στον Ειρηνικό Ωκεανό, φορώντας ένα νυχτικό, ένα ζακετάκι και μάλλινες κάλτσες. Ο τότε σύζυγός της, ο ηθοποιός Ρόμπερτ Βάγκνερ, χαρακτηρίστηκε το 2012 ως “πρόσωπο ενδιαφέροντος” στην υπόθεση του θανάτου της ηθοποιού. Η Λάνα Γουντ είναι ανάμεσα σε αυτούς που θεωρούν τον Ρόμπερτ Βάγκνερ υπεύθυνο για τον θάνατο της αδελφής της.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

«Επιστρέφει» η αφρικανική σκόνη- Νέα εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας

AstraZeneca: Αποσύρει παγκοσμίως το εμβόλιο για τον κορονοϊό

Κατέθεσε αίτημα αποφυλάκισης και ο Ηλίας Κασιδιάρης

Συνεχίζονται οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Ράφα εν αναμονή της εισβολής- Δεκάδες οι νεκροί

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα