ΑΘΗΝΑ
13:32
|
18.05.2024
Ταξίδι στην Κριμαία έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να γιορτάσει την εθνική γιορτή της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ταξίδι στην Κριμαία έκανε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, για να γιορτάσει την εθνική γιορτή της χώρας αλλά και για να καταστήσει σαφές ότι η περιοχή που προσαρτήθηκε από την Ουκρανία, θα παραμείνει για πάντα ρωσική.

Από τη Σεβαστούπολη, το λιμάνι της Κριμαίας στη Μαύρη Θάλασσα, την Πέμπτη 4 Νοεμβρίου, Ημέρα της Εθνικής Ενότητας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε:

“Η χώρα μας ξανακέρδισε την ιστορική της ενότητα. Ο ζωντανός και άρρηκτος δεσμός είναι ακόμη περισσότερο αισθητός εδώ στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία”. Και πρόσθεσε: “Θα είναι για πάντα Ρωσία πια, γιατί αυτή είναι η κυρίαρχη, ελεύθερη και αδάμαστη βούληση του λαού, όλου του λαού μας”.

Η προσάρτηση της Κριμαίας το 2014, που οι χώρες της Δύσης χαρακτήρισαν παράνομη, σε συνδυασμό με τη κρίση στη ανατολική Ουκρανία, έχει γίνει ένα από τα αγκάθια στις σχέσεις της Ρωσίας με την Ε.Ε. και τις ΗΠΑ. Οι δηλώσεις του Βλαντίμιρ Πούτιν, ημέρα της επετείου της απελευθέρωσης της Μόσχας από τις πολωνικές και λιθουανικές δυνάμεις το 1612, εθνική γιορτή με την οποία αντικαταστάθηκε ο εορτασμός της επετείου της Οκτωβριανής Επανάστασης, έχουν τη σημασία τους συνιστώντας μήνυμα προς τη Δύση.

ΠΗΓΗ: EΦ. ΣΥΝ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Μαδρίτη: Η Αγιούσο κήρυξε σταυροφορία ενάντια στις φοιτητικές κινητοποιήσεις για τη Γάζα

Ο επικεφαλής IRNA news: Τα ανεξάρτητα ΜΜΕ να γίνουν η φωνή της Γάζας

Γεωργία: Παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της χώρας καταγγέλλει το κυβερνών κόμμα

Blockout2024: «Χτυπήστε τους εκεί που πονάνε»

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα