ΑΘΗΝΑ
17:14
|
26.04.2024
Ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο λόγω του απρόβλεπτου της πανδημίας. Έκκληση του καθηγητή για “πανστρατιά” εμβολιασμού και μάχη κατά της παραπληροφόρησης.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος, καθηγητής Μικροβιολογίας στο Τμήμα Πολιτικών Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, μιλάει για τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα, υπογραμμίζοντας πως θα έπρεπε να είναι αυστηρότερα, κυρίως σε επίπεδο περιορισμού του συνωστισμού.

Ο κ. Βατόπουλος αναφέρει συγκεκριμένα: ” Κάθε ενδεχόμενο είναι ανοιχτό. Λόγω της μεγάλης αβεβαιότητας που υπάρχει και του απρόβλεπτου που κινείται η επιδημία, είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθούμε στρατηγικές αντιμετώπισης με ορίζοντα δύο τριών εβδομάδων”. Ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, δηλώνει επίσης πως : “Αν ήμουν ανεμβολίαστος θα απέκλεια μόνος μου τον εαυτό μου από τέτοιου είδους εκδηλώσεις”, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τους κινδύνους μετάδοσης του ιού σε κλειστούς χώρους, χωρίς μάσκες και αποστάσεις ασφαλείας.

Μάλιστα για τις μάσκες, ο καθηγητής υποστήριξε ότι κατά τη γνώμη του πρέπει να είναι παντού υποχρεωτικές, με έναν ρεαλισμό. “Από πλευράς επιτροπής ουδέποτε είπαμε να μην χρησιμοποιούνται μάσκες παντού”.

O καθηγητής εκτός αυτού εστιάζει στη κατανόηση του τι εμποδίζει τους ανθρώπους να εμβολιαστούν και καλεί τη Πολιτεία σε μαζική κινητοποίηση και σε επίπεδο πολιτευτών, συνδικαλιστών και συλλόγων και όχι μόνο εκπροσώπων της ιατρικής κοινότητας, καθώς πιστεύει πως μια τέτοια κίνηση θα απαντά στο πρόβλημα της κοινωνικής ομάδας που δεν επιθυμεί των εμβολιασμό χωρίς να γίνεται παρεμβατική. Βρίσκει επίσης σοβαρά χρήσιμη μια επίσημη ανακοίνωση των παρενεργειών του εμβολίου, ώστε να σταματήσει η παραπληροφόρηση που γίνεται κυρίως στα social media.

Όσον αφορά το θέμα της λήξης των πιστοποιητικών εμβολιασμού μετά το πέρας του εξαμήνου, αναφέρει τους λόγους για τους οποίους δεν συμβαίνει αυτή τη στιγμή , αλλά το τοποθετεί χρονικά κοντά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο λοκντάουν, παρά τις διαβεβαιώσεις για το αντίθετο τόσο από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, όσο και από κυβερνητικά στελέχη, ο κ. Βατόπουλος είπε: “Ποτέ μη λες ποτέ. Διότι η πανδημία είναι πολλές φορές απρόβλεπτη, κινείται με μεγάλη ταχύτητα και με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Προφανώς ισχυρή θέληση όλων μας, και όλοι κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση, είναι να μην χρειαστεί να φτάσουμε σε τέτοια μέτρα”.

Τέλος, ο καθηγητής Αλκιβιάσης Βατόπουλος αφήνει ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο επιβολής rapid test σε εμβολιασμένους προκειμένου να εισέρχονται σε κλειστούς χώρους, σε συνάρτηση πάντα με την εξέλιξη της επιδημίας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Απόλυση τεμπέληδων δικαστών από το Πειθαρχικό του Αρείου Πάγου

Θεσσαλονίκη: Κακουργηματική δίωξη για την θανάτωση σκύλου στη Θέρμη

ΠΟΥ: Πίνουν και καπνίζουν περισσότερα παιδιά και έφηβοι στην Ευρώπη

Ρέθυμνο: Εισβολή της αστυνομίας σε σπίτι φοιτητών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα