ΑΘΗΝΑ
09:46
|
06.07.2022
Εκτός της διάσκεψης του Παρισιού για τη Λιβύη προειδοποιούν ότι θα μείνουν η Τουρκία και η ίδια η Λιβύη, εφόσον παραστεί το Ισραήλ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Την απροθυμία της να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη που πρόκειται να φιλοξενήσει το Παρίσι, εάν το “κατοχικό κράτος” του Ισραήλ παραστεί ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας (GNU) της χώρας, Μοχάμεντ Χαμούντα (Mohamed Hammouda). “Η κυβέρνηση, σταθερή στη θέση της και στη θέση όλων των Λιβύων, είναι προσηλωμένη στην παλαιστινιακή υπόθεση”, ανέφερε σύμφωνα με το Libya Observer, ο Λίβυος Πρόεδρος, συμπληρώνοντας ότι δεν είναι σαφές εάν η Γαλλία προσκάλεσε το Ισραήλ να συμμετάσχει στη διάσκεψη, αλλά πως σε περίπτωση που οι διαρροές σχετικά με την πρόσκληση επιβεβαιωθούν, η κυβέρνηση της Λιβύης δεν πρόκειται να συμμετάσχει στη διάσκεψη.

Σημειώνεται ότι οι παραπάνω δηλώσεις έρχονται λίγο μετά την ανακοίνωση του Τούρκου Προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι η Τουρκία δεν προτίθεται να παραστεί στη διάσκεψη εάν παρευρεθούν σε αυτή η Ελλάδα, το Ισραήλ ή η ελληνοκυπριακή διοίκηση. “Δεν μπορούμε να παρευρεθούμε στη διάσκεψη του Παρισιού στην οποία συμμετέχουν η Ελλάδα, το Ισραήλ και η ελληνοκυπριακή διοίκηση, είπαμε στον Εμανουέλ Μακρόν. Αυτή είναι η κατάστασή μας”, δήλωσε σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τη σύνοδο κορυφής, προσθέτοντας ότι “εάν οι χώρες αυτές πρόκειται να παρευρεθούν στη διάσκεψη, τότε δεν υπάρχει επίσης ανάγκη αποστολής ειδικών εκπροσώπων” εκ μέρους της Τουρκίας. 

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νεκρός 15χρονος πρόσφυγας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας

Νύχτα έντασης στα Εξάρχεια και έφοδος αστυνομίας σε μπαρ

Πύργος: Σε εξέλιξη η φωτιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κορυφή

Γκαζάκια κατά του βουλευτή της ΝΔ Μπάμπη Παπαδημητρίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα