ΑΘΗΝΑ
06:39
|
19.04.2024
Τουλάχιστον οκτώ άτομα σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίστηκαν στο μουσικό φεστιβάλ, Astroworld.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Πανικός επικράτησε στο μουσικό φεστιβάλ Astroworld, στο Χιούστον του Τέξας, το βράδυ της Παρασκευής, καθώς ανεξέλεγκτα και χωρίς περιορισμούς εκατοντάδες άνθρωποι εισέβαλαν στο χώρο του σταδίου, γκρεμίζοντας τα κιγκλιδώματα ασφαλείας και σχεδόν ποδοπατώντας ανθρώπους μέχρι θανάτου. Τουλάχιστον οκτώ άτομα έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες τραυματίστηκαν, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από τις αρχές του Χιούστον. 

Ο αρχηγός της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας του Χιούστον, Σάμιουελ Πένα, δήλωσε ότι το περιστατικό συνέβη γύρω στις 9 το βράδυ της Παρασκευής (4 π.μ. Σαββάτου ώρα Ελλάδας) και η συναυλία ματαιώθηκε. Πλήθος 50.000 ανθρώπων είχε συγκεντρωθεί για να παρακολουθήσει τη διήμερη εκδήλωση, ενώ ματαιώθηκε και η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ.

Οι εικόνες που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου μεταφέρουν ένα χαοτικό σκηνικό, όπου η μουσική εξακολουθεί να παίζει, διασώστες προσπαθούν να προσφέρουν στον κόσμο τις πρώτες βοήθειες με CPR. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Σάμιουελ Πένια, κάποιοι-τουλάχιστον 11 άτομα- κατέληξαν από καρδιακή προσβολή.

Η έρευνα για το τραγικό συμβάν βρίσκεται σε εξέλιξη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εγκαινιάστηκε το περίπτερο της Ελλάδας στην 60η Μπιενάλε Βενετίας

Το WFP έστειλε στη Γάζα κονσέρβες με… σκουλήκια

Βρέθηκε η 16χρονη Χριστίνα που είχε χαθεί στη Θεσσαλονίκη

Σε λάθος κατεύθυνση η χώρα λέει το 68% των Ελλήνων, αλλά το 32,3% ψηφίζει… ΝΔ

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα