ΑΘΗΝΑ
07:14
|
25.04.2024
Το καλοκαίρι δεν γινόταν πρακτικά, λόγω έλλειψης εργαζομένων στην εστίαση, αλλά τώρα τα δεδομένα είναι άλλα σύμφωνα με τον Άδωνι Γεωργιάδη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνει υποχρεωτικός ο εμβολιασμός και σε άλλες κατηγορίες εργαζομένων άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, όταν ρωτήθηκε σχετικά σε συνέντευξή του σήμερα το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Συνέχισε λέγοντας  πως μέσα στο καλοκαίρι δεν γινόταν πρακτικά, λόγω έλλειψης εργαζομένων στην εστίαση. Οι ανάγκες τώρα έχουν μειωθεί εξαιτίας της μειωμένης κίνησης στον τουρισμό. Τόνισε επίσης πως “η κυβέρνηση προσπαθεί από την αρχή να ισορροπήσει σε ένα τεντωμένο σχοινί, ανάμεσα στην ανάγκη μας να αντιμετωπίσουμε την πανδημία και στο να σεβαστούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα”.

Για το κίνδυνο μετάδοσης του ιού στα μέσα μαζικής μεταφοράς ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε πως: “Στα ΜΜΜ προφανώς και κολλάς, όπου υπάρχει συνωστισμός κολλάς τον ιό, δεν ξεχωρίζει δραστηριότητες. Υπάρχει κάποιο κράτος που να έχει ανοιχτή την οικονομία του και να μην έχει τις ώρες αιχμής συνωστισμό στα ΜΜΜ; Όχι. Μπήκαν περισσότερα δρομολόγια και περισσότερα λεωφορεία. Η Αυστραλία έκανε σχεδόν 400 μέρες ολικού λοκντάουν. Μέχρι σήμερα δεν δέχεται τουρίστες. Πεθαίνεις από τον κορονοϊό, αλλά πεθαίνεις και από την πείνα”.

Ο Υπουργός επίσης δήλωσε πως η αντίληψη της κυβέρνησης είναι πως ο ιός ήρθε για να μείνει και πως η ανθρωπότητα θα προσαρμοστεί εν καιρώ σε μια πραγματικότητα όπου ο ιός θα είναι παρόν .

Σχετικά με τους ανεμβολίαστους που δεν επιθυμούν να προβούν σε εμβολιασμό απάντησε με γενικότητες πως η στάση των λαών απέναντι σε αυτό το ζήτημα αποτελεί “παράδειγμα κουλτούρας” και πως η στάση της χώρας μας είναι “κάπου στη μέση”

O κ. Γεωργιάδης ακόμα, αναφερόμενος στις αντιδράσεις που έχει εκφράσει ο εμπορικός κόσμος για τα νέα μέτρα ανέφερε: “Είπε ποτέ κάποιος από την κυβέρνηση ότι το λιανικό εμπόριο δεν τήρησε τα μέτρα; Τα μέτρα έχουν ως στόχο το λιανικό εμπόριο ή έχουν στόχο να μην πάμε σε συνθήκες να κλείσουμε ξανά το λιανικό εμπόριο; Ο λόγος που μπαίνει η υποχρέωση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και του τεστ στο λιανεμπόριο είναι ότι πρέπει να βάλουμε φράγμα ώστε να αναγκάσουμε τους ανεμβολίαστους είτε να εμβολιαστούν, είτε να ξέρουμε ποιοι είναι οι ασθενείς και να απομονώνονται για να μειωθεί η διάδοση της πανδημίας. Πρέπει και το λιανικό εμπόριο για να προστατεύσει τα συμφέροντά του, ώστε να μην κλείσει τα Χριστούγεννα, να πάρει το μερίδιο που του αναλογεί σε μια κοινή εθνική προσπάθεια”.

“Είναι δύσκολο να καταλάβουμε ότι η κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη και εκείνους τους λίγους που δεν κάνουν το εμβόλιο και δε θέλουν να κάνουν ούτε τεστ; Αυτοί να πεθάνουν από την πείνα; Επειδή αναγκαζόμαστε να νομοθετούμε και να αποφασίζουμε για το σύνολο των ανθρώπων, όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα σούπερ μάρκετ προσφέρουν αγαθά πρώτης ανάγκης που δεν μπορείς να τα στερήσεις. Η διαφορά του rapid test δεν είναι τόσο μεγάλη, ώστε να γίνεται τόσο μεγάλο θέμα”, σχολίασε ο ίδιος σχετικά με τη λειτουργία των σούπερ μάρκετ.

Αφήνοντας στο τέλος την Εκκλησία και προσπαθώντας να δώσει απάντηση σχετικάμε το γιατί εξαιρέθηκε από τα μέτρα, δήλωσε πως η κυβέρνηση αντιμετωπίζει διαφορετικά τα ζητήματα λατρείας και πίστης και δείχνει με αυτό το τρόπο στην Εκκλησία τον σεβασμό που της αξίζει μιας και η ίδια φρόντισε να ανταποκριθεί στον σεβασμό αυτό με την υπευθυνότητα που επιδεικνύει μέσα από τη πρωτοβουλία της για τα τεστ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Σουηδία: Μασκοφόροι επιτέθηκαν εναντίον αντιφασιστικής εκδήλωσης

Βόρεια Μακεδονία: Άνετη νίκη του αντιπολιτευόμενου VMRO-DPMNE στον α΄γύρο των προεδρικών εκλογών

War: What is it good for? Absolutely nothing

Ο καιρός σήμερα: Βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα