ΑΘΗΝΑ
20:07
|
19.04.2024
Το ιδρυτικό μέλος των UB40 πέθανε ύστερα από σύντομη ασθένεια σε ηλικία 64 ετών.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 64 έτων έφυγε από τη ζωή ο Τέρενς Γουίλσον, γνωστός με το καλλιτεχνικό όνομα Astro, ο οποίος υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του βρετανικού συγκροτήματος της ρέγκε μουσικής UB40. Όπως ανακοίνωσαν τα μέλη του συγκροτήματος ο Astro πέθανε έπειτα από μια σύντομη ασθένεια.

“Είμαστε απόλυτα συντετριμμένοι και συγκλονισμένοι, καθώς πρέπει να σας ανακοινώσουμε ότι ο αγαπημένος μας Astro απεβίωσε σήμερα έπειτα από μια πολύ σύντομη ασθένεια. Ο κόσμος δεν θα είναι ποτέ ο ίδιος χωρίς εσένα”, ανέφεραν σε ανάρτηση στο Twitter αργά χθες το βράδυ τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος.

Ο Astro, έγινε μέλος του συγκροτήματος των UB40 το 1979. Το 2013 αποχώρησε από το πολυμελές μουσικό σχήμα για την “αποσχισθείσα” μπάντα των “UB40 featuring Ali Campbell and Astro”.

Σε συνέντευξη που έδωσε στον βρετανικό Guardian τον περασμένο Μάιο, ο Astro μίλησε για το το πώς οι UB40 κατάφεραν να γίνουν η φωνή της δυσαρέκειας της εργατικής τάξης για την πολιτική τάξη πραγμάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και τον κόσμο στα τ΄έλη της δεκαετίας του ’70. Μάλιστα, είχε τότε δηλώσει στη βρετανική εφημερίδα ότι βίωνε “την ίδια αηδία με τους περισσότερους μαύρους στα τέλη της δεκαετίας του ’70», αναφερόμενος σε έναν νόμο που επέτρεπε σε αστυνομικούς να σταματούν και να ερευνούν ανθρώπους στον δρόμο εάν η συμπεριφορά τους ύποπτη. “Δυσκολευτήκαμε να γράψουμε ερωτικά τραγούδια, οι μαχητικοί στίχοι για όσα ζούσαμε και διαβάζαμε ήταν πολύ πιο εύκολοι. Μας φαινόταν πιο φυσικό”, είχε πει χαρακτηριστικά.

  Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Εργασιακό Γολγοθά αντιμετωπίζουν οι νέοι εργαζόμενοι λέει έρευνα του Eteron

Disiecta Membra #9: Eco, J.P. Manchette και η τελευταία ακμή της μεταπολεμικής Ευρώπης

Συναυλίες Λατρευτικής Μουσικής στο Μουσείο της Ακρόπολης

Προσωρινή διακοπή λειτουργίας του σταθμού «Νίκαια» του μετρό στις 20 και 21 Απριλίου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα