ΑΘΗΝΑ
02:47
|
19.04.2024
Η μεταγλώττιση στα ελληνικά έγινε από το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι “δεινόσαυροι” της πολιτικής και της διπλωματίας αιφνιδιάστηκαν όταν είδαν να ανεβαίνει στο βήμα της γενικής συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ένας πραγματικός δεινόσαυρος που θεωρητικά είναι εξαφανισμένος από τον πλανήτη εδώ και 65 εκατομμύρια χρόνια. Ο λόγος για τον δεινόσαυρο Φράνκι, ο οποίος βρέθηκε στην αίθουσα του ΟΗΕ προκειμένου να στείλει ένα σημαντικό μήνυμα. Ο Φράνκι μιλά άπταιστα αγγλικά αλλά πλέον και ελληνικά χάρη στη μεταγλώττιση που επιμελήθηκε το Κέντρο Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία/Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Καστοριάς.

Ακούστε το μήνυμά του προς την ανθρωπότητα του 21ου αιώνα:

Ο “Φράνκι, ο δεινόσαυρος” είναι μια ιδέα του Προγράμματος Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών (UNDP). Η ταινία μικρού μήκους, στο επίκεντρο της εκστρατείας του UNDP “Μην επιλέγεις την εξαφάνιση”, είναι η πρώτη ταινία που γυρίστηκε στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός του είναι να δείξει πόσο παράλογες είναι οι επιδοτήσεις ορυκτών καυσίμων, πώς αντιστρέφουν σημαντικές προόδους στην ανάσχεση της κλιματικής αλλαγής και προωθούν την ανισότητα ωφελώντας τους πλουσιότερους ανθρώπους. Μια εμφάνιση με αφορμή και την παγκόσμια διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για το κλίμα στη Γλασκώβη, γνωστή κι ως COP26.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Οι εποχικοί πυροσβέστες εκπέμπουν SOS για τα ενοίκια-φωτιά στα νησιά

Εδιναν νερό με αρσενικό για χρόνια στους κατοίκους πόλης του Νέου Μεξικού στις ΗΠΑ

Φθιώτιδα: Κατέρρευσε τμήμα οροφής σε σχολείο εν ώρα μαθήματος

Ανακαλύφθηκε το μεγαλύτερο θαλάσσιο ερπετό 202 εκατομμυρίων ετών

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα