ΑΘΗΝΑ
05:01
|
24.04.2024
Οι ανάγκες στην τουριστική βιομηχανία της Αυστρίας είναι μεγάλες ενόψει της χειμερινής, εορταστικής περιόδου.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Σουζάνε Κράους-Βίνκλερ, εκπρόσωπος του ξενοδοχειακού κλάδου στο Αυστριακό Οικονομικό Επιμελητήριο (WKO) δήλωσε σήμερα πως φέτος οι ξενοδόχοι αντιμετωπίζουν πρωτοφανή έλλειψη προσωπικού για τον χειμώνα. Εκτίμησε δε, τις επόμενες εβδομάδες θα χρειαστούν τουλάχιστον 8.000 εποχικά εργαζόμενοι ίσως και 10.000, προκειμένου να ανταποκριθούν οι Αυστριακοί εργοδότες στο χώρο του τουρισμού και της εστίασης στις ανάγκες της χειμερινής, εορταστικής περιόδου.

Εικόνα

Σύμφωνα με στοιχεία που είχε δημοσιεύσει πρόσφατα η αυστριακή εφημερίδα Der Standard, τον Ιούλιο, “μόνο οι έξι στους δέκα εργαζόμενους στον τουρισμό επιστρέφουν στις δραστηριότητές τους μετά την πανδημία”. Αυτό εξηγεί γιατί σήμερα οι Αυστριακοί ξενοδόχοι, επαγγελματίες της εστίασης και του ευρύτερου κλάδου του τουρισμού αναζητούν επειγόντως πολλές χιλιάδες εργαζομένους μέχρι τις γιορτές.

Εικόνα

Οι λόγοι για την έλλειψη εργαζομένων είναι πολλοί. Καταρχήν, όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες, πολλοί εγκατέλειψαν το αρχικό τους επάγγελμα στη διάρκεια του λοκντάουν, αναζητώντας εναλλακτικές λύσεις. Άλλοι που εργάζονταν στον ευρύτερο κλάδο του τουρισμού προτίμησαν να εργαστούν στην Ελβετία που έχει υψηλότερους μισθούς.

Austria tourism information and mobility news for international travellers

Σε κάθε περίπτωση, η Σουζάνε Κράους-Βίνκλερ προβλέπει σαν λύση τη μερική λειτουργία ξενοδοχείων, εστιατορίων και άλλων επιχειρήσεων του ευρύτερου κλάδου τονίζοντας για παράδειγμα πως κάποιοι εστιάτορες σχεδιάζουν να μην ανοίξουν για επτά, αλλά μόνο για τέσσερις ημέρες την εβδομάδα και κάποιοι εστιάτορες να αφαιρέσουν ορισμένες επιλογές από το μενού.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Νέο πρόβλημα με αεροσκάφος της Boeing στο Γιοχάνεσμπουργκ

Ψηφίστηκαν οι αλλαγές στους δημοσιονομικούς κανόνες της Ε.Ε.

Κυκλοφορικές ρυθμίσεις Πέμπτη και Παρασκευή λόγω Ολυμπιακής Φλόγας

Βράζουν τα πανεπιστήμια των ΗΠΑ από οργή για τη σφαγή των Παλαιστινίων στη Γάζα

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα