ΑΘΗΝΑ
13:00
|
26.04.2024
Το φόρεμα από την τελευταία συναυλία της στο Βελιγράδι πουλήθηκε 16 φορές πάνω από την αρχική του αξία.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το φόρεμα με το οποίο η Έιμι Γουάινχαουζ εμφανίστηκε στη σκηνή στο Βελιγράδι το 2011, η οποία ήταν και η τελευταία συναυλία της ζωής της, πουλήθηκε έναντι 243.000 δολαρίων σε δημοπρασία για φιλανθρωπικό σκοπό στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ. Το φόρεμα πουλήθηκε 16 φορές πάνω από την αρχική του αξία.

Η Έιμι Γουάινχαουζ, μία από τις πιο ταλαντούχες φωνές και συνθέτριες της σόουλ του 21ου αιώνα, απεβίωσε τον Ιούλιο του 2011. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στην περιοχή του Κάμντεν στο βόρειο Λονδίνο. Η ιατροδικαστική έρευνα έδειξε ότι η Βρετανή πέθανε από οξεία δηλητηρίαση που προκάλεσε η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ. Ο θάνατός της ήταν το τέλος ενός μακροχρόνιου αγώνα για να απεξαρτηθεί από το αλκοόλ και τα ναρκωτικά. Ήταν 27 ετών.

Από τη δημοπράτηση του φορέματος και άλλων προσωπικών αντικειμένων της εκλιπούσης τραγουδίστριας συγκεντρώθηκαν περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια δολάρια, όπως διευκρίνισε ο οίκος δημοπρασιών Julien’s, ο οποίος διαχειρίστηκε την πώληση. Τα έσοδα θα διατεθούν στο “Ίδρυμα Έιμι Γουάινχαουζ”, το οποίο στηρίζει ευάλωτους νέους ενήλικες που “παλεύουν” με εθισμούς.

Μερικά άλλα αντικείμενα που πωλήθηκαν στη δημοπρασία του οίκου Julien’s στο Λος Άντζελες είναι:

  • Μια κόκκινη τσάντα Moschino σε σχήμα καρδιάς την οποία η Γουάινχαουζ κρατούσε στην τελετή των μουσικών βραβείων Brit Awards το 2007. Πουλήθηκε στα 204.800 δολάρια, 13 φορές πάνω από την αρχική τιμή της δημοπράτησής της.
  • Στα περίπου 121.000 δολάρια πουλήθηκε το φούτερ που φορούσε η τραγουδίστρια σε εκδήλωση για τα 90ά γενέθλια του εκλιπόντος σήμερα προέδρου της Νοτίου Αφρικής, Νέλσον Μάντελα.
  • 19.200 δολάρια έπιασε επίσης μια μεταλλική πινακίδα με την αναγραφή “Πλατεία Κάμντεν” αλλά και κάποιες ιδιόχειρες σημειώσεις της Γουάινχαουζ.

Ορισμένα από τα προσωπικά αντικείμενα που δημοπρατηθήκαν θα εκτεθούν σε έκθεση που διοργανώνει το Μουσείο Ντιζάιν του Λονδίνου από τις 26 Νοεμβρίου με τίτλο: “Έιμι: Πέρα από τη Σκηνή”.

Πηγή: BBC

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
ΣΥΝΑΦΗ

Κλονίζεται ο Ερντογάν

Χωρίς Μετρό, Τραμ και Ηλεκτρικό την Πρωτομαγιά

Θεσσαλονίκη: 44χρονος πυροβόλησε και σκότωσε σκύλο στη Θέρμη

Τι απαντά ο γιατρός για τον θάνατο του πατέρα του Γιάννη Καλλιάνου

Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα